Marsh neemt Honan Insurance Group over

Marsh heeft een overeenkomst bereikt voor de overname van 100% van het uitstaande aandelenkapitaal van Honan Insurance Group Pty Ltd (Honan), een  gespecialiseerde verzekeringsmakelaar op het gebied van bedrijfsrisico’s, employee benefits en strata- en vastgoedverzekeringen. Dit omvat het 80%-belang van meerderheidsaandeelhouder TA Associates (TA), een wereldwijde private equity-onderneming. De voorwaarden van de overname, die naar verwachting later in 2023 wordt afgerond afhankelijk van goedkeuring door de regelgevende instanties, zijn niet bekendgemaakt.

Honan, opgericht in 1964, is vanuit het hoofdkantoor in Melbourne actief in Australië, Nieuw-Zeeland en Azië en bedient meer dan 30.000 klanten vanuit kantoren in Sydney, Brisbane, Perth, Adelaide, Darwin, Newcastle, Auckland, Singapore en Kuala Lumpur. Naast advies op het gebied van bedrijfsrisico’s en employee benefits is Honan gespecialiseerd in strata- en vastgoedverzekeringsdiensten. Honan biedt advies op het gebied van residentiële, commerciële en industriële verzekeringen en build to rent aan grote woongebouwen (strata comités), agenten en verhuurders in Australië en Nieuw-Zeeland.

Na voltooiing zal Andrew Fluitsma, CEO van Honan (links op foto), rapporteren aan Nick Harris, CEO, Pacific, Marsh (rechts). Het gerenommeerde managementteam en de medewerkers van Honan zullen het zakelijke aanbod van Marsh verder versterken.In een reactie op de overname zegt Harris: “De toevoeging van Honan’s zeer complementaire capaciteiten, met name op het gebied van bedrijfsrisico- en strata-verzekeringen, zal Marsh in staat stellen om de specialistische expertise die wij bieden aan klanten in Australië en Nieuw-Zeeland te verdiepen en hen te ondersteunen bij het beheren van de risico’s waarmee zij nu worden geconfronteerd. Wij hebben het grootste respect voor het management en het team van Honan en samen zullen wij onze klanten de beste oplossingen in hun klasse kunnen aanbieden. We kijken ernaar uit om Andrew en zijn team bij Marsh te verwelkomen.”

Fluitsma voegt hieraan toe: “Deze transactie is goed nieuws voor zowel onze klanten als onze collega’s die zullen profiteren van de combinatie van onze ervaring met de wereldwijde middelen en oplossingen van Marsh. Het is ook een belangrijke erkenning voor het harde werk en de toewijding van het hele Honan team, dat ons heeft geholpen een waardevolle propositie voor klanten te creëren. Met de steun van TA in de afgelopen drie jaar heeft Honan een periode van versnelde groei doorgemaakt, verschillende overnames afgerond en de omzet en winstgevendheid verhoogd. Ik kijk ernaar uit om voort te bouwen op onze gezamenlijke toewijding aan innovatie en uitstekende klantenservice, terwijl ik collega’s ondersteun in hun loopbaanontwikkeling en bijdraag aan hun voortdurende succes. Het senior leadership team van Honan is toegewijd aan deze opwindende volgende fase van groei binnen Marsh.”