Marsh & McLennan rondt acquisitie Jardine Lloyd Thompson definitief af

Marsh & McLennan Companies, heeft de acquisitie van Jardine Lloyd Thompson Group plc (JLT) definitief afgerond. Met de overname is een bedrag gemoeid van  $5.6 miljard. “Vandaag  breekt een nieuw tijdperk aan. Marsh en JLT vormen een combinatie van twee krachtige partijen en onze primaire focius ligt op verdere groei: in talent, mogelijkheden, inkomsten en winst”, zei Dan Glaser, President en CEO van Marsh & McLennan Companies.

De acquisitie versterkt de leidende positie van Marsh & McLennan’s als makelaar op het gebied van verzekeringen en herverzekeringen, zorg en pensioenen. Het bedrijf is actief in meer dan 130 landen en adviseert 95% van de Fortune 1000® -bedrijven en heeft recentelijk haar activiteiten in de middle market  en SME-markt verder versterkt. MMC verzorgt wereldwijd voor meer dan $100 miljard per jaar aan schade- en herverzekeringen.

JLT voegt meer dan 10,000 medewerkers aan het MMC-concern toe en een bredere en diepere expertise binnen de organisatie en zal meer mogelijkheden bieden aan medewerkers. De acquisitie versterkt de mogelijkheden van MMC voor een versnelde groei in enkele emerging  regio’s en marktsegmenten.

Update

Inmiddels heeft ook het Nederlandse bedrijf van MMC een persbericht doen uitgaan. U vindt het hieronder:

Rotterdam, 2 april, 2019 – Marsh & McLennan Companies, Inc. heeft de overname voltooid van de Britse verzekeringsmakelaar Jardine Lloyd Thompson Group plc (JLT). Met de overname versterkt Marsh haar rol als vooraanstaand dienstverlenend bedrijf op het gebied van risk, strategy en people.

‘Vandaag markeert een nieuw begin waarin Marsh & McLennan en JLT samenkomen. Door de combinatie van twee sterke bedrijven kunnen we onze klanten wereldwijd, en dus ook in Nederland, meerwaarde bieden door te focussen op het uitbreiden van talent, capaciteiten en omzet,’ aldus David Sanderse, CEO van Marsh Nederland. JLT brengt Marsh & McLennan een aanzienlijke instroom van nieuw talent, meer dan 10.000 collega’s wereldwijd, in bijna elk deel van de organisatie. In Nederland is dit nieuwe talent sterk vertegenwoordigd in de maritieme & energiesector. Een deel van de top executives van JLT zijn benoemd tot leidinggevende posities bij Marsh & McLennan, Marsh en dochterbedrijven Guy Carpenter en Mercer, waaronder voormalig JLT CEO Dominic Burke. Hij wordt vicevoorzitter van Marsh & McLennan en lid van het executive committee.

Geografisch bereik van 130 landen

De overname bouwt voort op inspanningen van Marsh & McLennan om uit te breiden in sneller groeiende regio’s en marktsegmenten en te investeren in data-analyses. Tegelijkertijd worden de mogelijkheden van Marsh & McLennan op het gebied van verzekeringsmakelaardij, pensioen en uitkeringen verbeterd. Ook versterkt het de positie van Marsh als marktleider in de verzekerings- en herverzekeringsmakelaardij, gezondheid en pensionering. Het geografische bereik van Marsh strekt zich met de uitbreiding uit over 130 landen.