Marsh McLennan rapporteert omzetstijging met dubbele cijfers: premies blijven toenemen

Marsh & McLennan Cos. Inc. rapporteert een dubbelcijferige stijging van de omzet in het eerste kwartaal en verwacht aanhoudende groei gedurende 2022.De verzekeringspremies  stegen ook met dubbele cijfers in het eerste kwartaal, zeiden senior Marsh McLennan executives tijdens een gesprek met analisten over de jaarcijfers.

Het bedrijf meldt ook een stijging van de kosten aan salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden omdat het zijn wervingscampagne verder intensiveerde. Marsh McLennan rapporteerde een autonome omzetgroei van 10% in het eerste kwartaal

Op basis van onze huidige vooruitzichten blijven we voor het hele jaar een omzetgroei van rond de 5%  gemiddelde of hoger”, aldus Dan Glaser, president en CEO. “ We zijn goed gepositioneerd voor nog een solide jaar.”

De  omzet voor het kwartaal bedroeg $5,55 miljard, een stijging van 9,2% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het nettoresultaat steeg ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar met 9% tot $1,07 miljard. De kosten voor salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden stegen met 10,4% tot $3,1 miljard omdat het bedrijf personeel bleef aanwerven. Vorig jaar voegde Marsh McLennan bijna 6.000 personeelsleden toe .

Risk- en verzekeringsdiensten, waaronder Marsh McLennan’s kernactiviteiten op het gebied van verzekeringen en herverzekeringsmakelaardij vallen, rapporteerde $ 3,55 miljard  aan inkomsten, een stijging van 10,1%. De inkomsten van de sector stegen met 11%.Marsh LLC, de verzekeringsmakelaarseenheid, rapporteerde $ 1,28 miljard aan inkomsten uit de Verenigde Staten en Canada, een stijging van 10%; $ 842 miljoen Europa, het Midden-Oosten en Afrika, een stijging van 9%; $ 321 miljoen uit Azië-Pacific, een stijging van 17%; en $ 104 miljoen uit Latijns-Amerika, een stijging van 16%.

.Marsh McLennan boekte een last van $ 52 miljoen, voornamelijk non-cash, in verband met zijn beslissing om het eigendom van zijn Russische activiteiten over te dragen aan het lokale management, zei Mark McGivney, chief financial officer van Marsh McLennan.”In termen van blijvende impact zijn de inkomsten en bedrijfsinkomsten uit Rusland niet significant,” zei hij