Marsh & McLennan neemt Jardine Lloyd Thompson over voor $ 5,6 miljard

Buitenlandse media waaronder  Reuters en Financial Times maken melding van de overname door Marsh & McLennan Companies, Inc. (MMC) van Jardine Lloyd Thompson Group plc (JLT). Met de acquisitie zou een bedrag gemoeid zijn van $5.6 miljard.De overname betekent een aanmerkelijke versterking van MMC’s positie op de wereldwijde makelaars- en herverzekeringsmarkt, onder meer door de samenvoeging van Guy Carpenter and JLT Re.

“De acquisitie van  Jardine Lloyd Thompson creëert een aanmerkelijk voordeel voor waardoor een platform wordt gecreëerd dat exceptionele diensten levert aan klanten en kans biedt voor onze medewerkers. Op het persoonlijke vlak heb ik   Dominic Burke en zijn  managementteam goed leren kennen en respecteren  en heb er alle vertrouwen in dat door de bundeling van de vele talentvolle medewerkers binnen beide bedrijven zal leiden tot een nog sterker en dynamische makelaarsbedrijf”, verklaart Dan Glaser, President and Chief Executive Officer of MMC. Na de overname zal Dominic Burke, Group Chief Executive of JLT, bij MMC de functie van vice-voorzitter gaan vervullen en deel gaan uitmaken van MMC’s Executive Committee.

Burke : “Ik ben er trots op wat we als JLT hebben bereikt door onze mensen, cultuur en   betrokkenheid bij onze klanten. MMC  is altijd één van onze meest gerespecteerde concurrenten  geweest en ik geloof er heilig in dat we samen een groep kunnen creëren die als baken kan fungeren binnen onze verzekeringsindustrie.”

JLT kwam tot stand in 1997 toen Jardine Insurance Brokers plc, dat meer dan een halve eeuw geleden startte, fuseerde met Lloyd Thompson Group plc. De JLT Group is actief in  40 landen  en ken teen sterke vertegenwoordiging in de UK, Australië en in de voornaamste  emerging markets in Azië en Latijns-Amerika. JLT is ook in Nederland vertegenwoordigd met een kantoor in Rotterdam.

 

 

 

bronnen”Meerdere media waaronder Reuters en , Financial Times