Marsh McLennan kondigt John Q. Doyle aan als opvolger van Daniel S. Glaser als president en CEO


Marsh McLennan kondigde vandaag (26 september) aan dat John Q. Doyle (58) is benoemd tot President en Chief Executive Officer, met ingang van 1 januari 2023. Daniel S. Glaser (62) gaat aan het einde van het jaar met pensioen na een decennium waarin hij het bedrijf door een periode van buitengewone groei en verandering heeft geleid.

Doyle is sinds januari 2022 werkzaam als Group President en Chief Operating Officer van Marsh McLennan en was daarvoor van 2017 tot 2021 President en CEO van Marsh, het bedrijf voor risicoadvies en verzekeringsoplossingen van de onderneming. Doyle is een veteraan uit de verzekeringssector met meer dan 30 jaar managementervaring in commerciële verzekeringen en makelaardij. Hij begon zijn carrière bij AIG en bekleedde verschillende leidinggevende functies bij de verzekeraar, waaronder Chief Executive Officer van AIG Commercial Insurance en President en CEO van AIG Property and Casualty in de VS

Glaser was President en Chief Executive Officer sinds 2013. Vóór 2013 was hij Group President en Chief Operating Officer van de onderneming. Hij keerde in december 2007 terug bij Marsh McLennan als voorzitter en Chief Executive Officer van Marsh, en keerde terug naar de firma waar hij in 1982 zijn carrière begon. Na zijn pensionering als President en zal Glaser ook terugtreden uit de Raad van Bestuur van de onderneming. zal per 1 januari 2023 toetreden als bestuurder.

“Dan heeft een buitengewone invloed gehad op Marsh McLennan en het bedrijf omgevormd tot een moderne, dynamische onderneming”, aldus H. Edward Hanway, voorzitter van de raad van bestuur van de onderneming. “Hij heeft het bedrijf uitgebreid naar nieuwe klantsegmenten, de inkomsten verhoogd van $ 12 miljard naar meer dan $ 20 miljard en het aantal collega’s van het bedrijf uitgebreid. Hij voltooide met succes de overname van JLT voor $ 5,6 miljard door de onderneming in 2019; lanceerde Marsh McLennan Agency dat in iets meer dan tien jaar tijd is gegroeid tot $ 2,5 miljard aan jaarlijkse inkomsten en 100 overnames heeft gesloten en bracht de onderneming samen onder een gedeeld doel. Wij zijn dankbaar voor zijn bijdragen aan de onderneming gedurende vele jaren.”

Hanway vervolgt: “John heeft de volledige steun van ons bestuur. Hij leidde Marsh naar een uitstekende winst- en inkomstengroei en heeft, als Group President en COO, nieuwe manieren gevonden om de collectieve kracht van Marsh McLennan aan te wenden voor een nog grotere impact bij onze klanten, collega’s en communities. Hij is een geweldige strateeg en een uitzonderlijke leider die effectieve, diverse en inclusieve teams opbouwt. Met zijn leiderschap is de onderneming goed gepositioneerd voor verdere groei.”

Glaser vult aan: “John is voor mij en de andere leden van ons Executive Committee een onmisbare partner geweest bij het realiseren van onze strategie. Hij kent onze activiteiten goed en is gericht op het creëren van de beste oplossingen voor onze klanten. Ik heb er alle vertrouwen in dat het buitengewone succes van deze organisatie onder Johns leiding zal worden voortgezet. Het is een eer geweest om dit geweldige bedrijf te leiden. Zeer weinig 150 jaar oude bedrijven zijn zo relevant, veerkrachtig en succesvol als Marsh McLennan vandaag de dag is. Ik vertrek met dezelfde gedachte die ik had op de dag dat ik CEO werd: het beste moet nog komen voor Marsh McLennan.”

Doyle: “Ik ben Dan en ons bestuur dankbaar voor hun steun en vertrouwen in mij. We hebben een geweldig momentum en de capaciteiten en expertise die nodig zijn om innovatie en groei te stimuleren, cruciale klantoplossingen te leveren en waarde te creëren voor de aandeelhouders. Ik kijk ernaar uit om samen met onze 83.000 collega’s ons volgende hoofdstuk te schrijven.”