Marsh Global Insurance Market Index voor het vierde kwartaal van 2022: Zakelijke verzekeringspremies wereldwijd omhoog met 4%



De wereldwijde premies voor zakelijke verzekeringen stegen met 4% in het vierde kwartaal van 2022 (tegen een stijging van 6% in Q3 en een stijging van 9% in Q2). Dat blijkt uit de Global Insurance Market Index die deze week is uitgebracht door Marsh. Dit zet de trend van afnemende stijgingen voort die in het eerste kwartaal van 2021 begon. Hoewel dit het 21e opeenvolgende kwartaal van stijgingen is, zijn de premiestijgingen in de meeste regio’s gematigd.  door slechts de tweede daling voor financial and professional lines sinds het derde kwartaal van 2017.

Wereldwijd stegen de premies van brandverzekeringen gemiddeld met 7% in het vierde kwartaal van 2022, vergeleken met een stijging van 6% in het voorgaande kwartaal; premies voor aansprakelijkheidverzekeringen waren gemiddeld 3% hoger, vergeleken met 4% in het derde kwartaal.Voor het tweede achtereenvolgende kwartaal daalden de premies voor financial and professional lines.

Gedreven door verdere tariefverlagingen in de VS, het VK en Australië daalden de gemiddelde premies in het vierde kwartaal met 6%, vergeleken met een daling van 1% in het derde kwartaal.Wereldwijd zijn de premies voor cyberverzekeringen in het vierde kwartaal van 2022 met 28% gestegen, vergeleken met een stijging van 53% in het derde kwartaal. In de grootste cyberverzekeringsmarkten bleef het stijgingstempo aanzienlijk matigen met prijzen die stegen met 28% in de VS en 34% in het VK, vergeleken met respectievelijk 48% en 66% in het voorgaande kwartaal.Bezorgdheid over de impact van inflatie op de waarde van activa en schadekosten bij verlengingen bleef in de meeste regio’s een punt van aandacht voor verzekeraars.

  Geïnteresseerd in het gehele rapport? De Global Insurance Market Index Q4 2022 is beschikbaar via onderstaande button: Download het rapport