Marsh en Mercer gaan zakelijke klanten meer geïntegreerde oplossingen bieden

Marsh en Mercer, die beiden tot het internationale Marsh & McLennan (MMC) concern behorena, gaan in ons land nauwer samenwerken. Dit jaar worden daar ook de producten en diensten van de recent door Marsh overgenomen makelaar JLT aan toegevoegd. “Hierdoor bieden we onze zakelijke klanten nog betere en meer geïntegreerde verzekerings-, risico management- en consultancyoplossingen”,  zegt  de nieuwe CEO David Sanderse in een interview in het volgende week verschijnende Risk & Business Magazine.

Sanderse is begin dit jaar  Focko Dorhout Mees  opgevolgd als CEO van Marsh Nederland. Hij combineert deze rol met die van eerste man bij Mercer Nederland, een functie die hij sinds april 2017 vervult

Het samenvoegen van de CEO-functies van Marsh en Mercer is volgens Sanderse een bewuste keuze gedreven door de behoeften van onze zakelijke klanten.  “Onze klanten vragen steeds meer om een intensivering van de samenwerking tussen de zakelijke schadeverzekeringen van Marsh en de werknemersproducten van Mercer. Steeds meer bieden we daarom geïntegreerde proposities en dienstverlening aan op het gebied van verzekeringen en employee benefits.  Internationale bedrijven geven wereldwijd grote bedragen uit aan pensioenen, zorgverzekeringen en andere employee benefits en door nieuwe technologie is het steeds beter mogelijk om kosten en risico’s van deze benefits centraal te managen.  HR-directeuren werken daarom steeds meer samen met risicomanagers op het gebied van  Global Benefits Management”, aldus Sanderse.

Ook het samengaan van Marsh en JLT biedt goede mogelijkheden om de dienstverlening aan onze klanten  op het gebied van schadeverzekeringen verder te verbeteren.  “Marsh is van oudsher sterk in zakelijke schadeverzekeringen op een breed terrein en op het gebied van risicomanagement. JLT is een specialty broker, bijvoorbeeld op het terrein van marine & logistics of verzekeringen voor risico’s verbonden aan fusies en overnames (M&A). JLT heeft een flexibele organisatie met ervaren internationaal georiënteerde verzekeringsspecialisten en een sterke sectorkennis waardoor we met elkaar nieuwe verzekeringsproducten kunnen gaan introduceren in de Nederlandse markt.” 

Groeimogelijkheden

Desgevraagd ziet de CEO voor Marsh en Mercer volop groeimogelijkheden. “We leven in een dynamische tijd waarin risicomanagement en risicobeheersing steeds belangrijker worden bijvoorbeeld op het gebied van digitalisering, klimaat, technologie, cyber en politieke risico’s, om er maar een paar te noemen. Het zijn vaak ingewikkelde tijden voor onze klanten, waardoor bij hen de behoefte aan advies en goede verzekerings- en riskmanagementoplossingen groot is.”

Sanderse: “Klanten kunnen van ons verwachten dat we met hen blijven meedenken en met innovatieve verzekerings- en riskmanagementoplossingen zullen blijven komen. Ook zullen we onze broking activiteiten steeds meer combineren met consulting en nieuwe technologie. Zo bieden we bijvoorbeeld digitale tooling waarmee werknemers online hun employee benefits kunnen beheren.  Twee miljoen werknemers in negentig landen gebruiken inmiddels al ons Darwin platform. Dit jaar lanceren we een Nederlandse versie waarmee Nederlandse werkgevers werknemers persoonlijke pensioenplanning kunnen aanbieden in combinatie met flexibele arbeidsvoorwaarden en digitale verzekeringsoplossingen.”