Marsh-directeuren Henk Beekman en Ernst-Jan Henkelman starten eigen makelaarsbedrijf: Holland Verzekeringsmakelaars; ook Jeroen Immerzeel (ex JLT) sluit zich hierbij aan

Onder de naam Holland Verzekeringsmakelaars starten de beide ervaren assurantiemakelaars Henk Beekman en Ernst-Jan Henkelman per 1 juni a.s. een nieuw makelaarsbedrijf, dat zich primair richt op middelgrote bedrijven. Per deze datum sluit ook Jeroen Immerzeel zich bij het tweetal aan als Business Development Specialist.

Persoonlijke aandacht voor de ondernemers stellen zij op de eerste plaats. Wat zijn de activiteiten van het bedrijf, de daarmee samenhangende risico’s en de wijze waarop deze verzekerd kunnen worden? Daarnaast willen ze de ruimte opvullen die in hun ogen ontstaat door de toenemende consolidatie tussen makelaars, waardoor de keuzemogelijkheden afnemen voor klanten in het middensegment. Deze klanten wil Holland Verzekeringsmakelaars alle aandacht geven.

In een toelichting op de start van een eigen bedrijf zeggen Beekman en Henkelman: “Wij zijn ervan overtuigd dat er bij bedrijven grote behoefte is aan deskundige maatwerk-verzekeringsadviezen in combinatie met persoonlijke aandacht. Met ingang van 1 juni 2020 gaan wij ondernemend Nederland voorzien van een gedegen advies en op maat gemaakte verzekeringsoplossingen. Als no-nonsense sparringpartner van onze klanten staan wij 24/7  schouder aan schouder.” Het nieuwe makelaarskantoor heeft sinds 12 mei een vergunning van de AFM  voor advies, bemiddeling en herverzekeringsbemiddeling. Er zijn meerdere handelsnamen vastgelegd o.a. Holland Insurance Brokers en Holland Risk Advisors.

Beide makelaars kunnen gezamenlijk bogen op ruim 50 jaar ervaring in de (groot)zakelijke verzekeringsmarkt.  Ernst-Jan werkte de afgelopen 28 jaar voor meerdere grote internationale (her-) verzekeringsmakelaars en vervulde onder meer directiefuncties bij Guy Carpenter, THB Group en Marsh, waar hij de afgelopen 9,5 jaar werkzaam was als Broking Director en laatstelijk als Chief Broking Officer. Tevens maakte hij deel uit van het de hoofddirectie van Marsh Nederland.

Henk maakte als Chief Operating Officer (10,5 jaar Marsh) ook deel uit van de hoofddirectie. Hij heeft daarnaast ervaring in meerdere productspecialismen en klantsegmenten. Daarvoor was hij lid van de directie bij Willis en verantwoordelijk voor de middle market-klanten. Bij Aon was Henk elf jaar werkzaam als Executive Broking Director. Als registermakelaar, en lid van de testcommissie RMiA, staat hij voor kwaliteit van de makelaardij.

Op de vraag of zijn interim rol bij de VNAB wel past met het opzetten van zijn nieuwe bedrijf zegt Henk: “Toen het verzoek van het bestuur van de VNAB kwam om tijdelijk de rol waar te nemen van uitvoerend bestuurder, heb ik niet lang hoeven nadenken. Ik draag de professionele co-assurantiemarkt een warm hart toe en wil daaraan actief mijn bijdrage leveren. Als lid van diverse werkgroepen binnen de VNAB was het, gezien de omstandigheden voor mij een logische keuze.”

Jeroen werkt ruim 20 jaar in de verzekeringsbranche, waarin hij in 1998 zijn eerste schreden zette als acceptant bij Nationale-Nederlanden. Daarna werkte hij onder meer bij AIG, Allianz, Aon, Marsh en vanaf januari 2015 tot 1 januari 2020 bij JLT Netherlands, de laatste 3 jaar in Business Development.

Henkelman en Beekman zeggen tot slot ambitieuze plannen te hebben met hun nieuwe bedrijf en hopen veel klanten van passende adviezen te kunnen voorzien .