Marleen Lemmens benoemd tot Chief Transformation Officer bij Aon

Marleen Lemmens (52) wordt per 1 juni a.s. benoemd tot Chief Transformation Officer (CTO) bij Aon Nederland. In deze nieuwe rol wordt ze verantwoordelijk voor het efficiënter en effectiever organiseren van de operationele processen van de verschillende bedrijfsonderdelen van Aon. Daarbij gaat zij zich richten op het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening aan klanten en het beter faciliteren van medewerkers. De focus komt daarbij te liggen op innovatie en digitalisering. Daarnaast zal Lemmens ook een belangrijke rol spelen bij de succesvolle afronding van de integratie van UMG (Unirobe Meeùs Groep) in Aon.

“Marleen is een ambitieuze en energieke professional die met haar resultaatgerichte en no-nonsense aanpak een aanwinst is voor Aon. Wij wensen haar veel succes toe bij deze nieuwe rol binnen de directie van Aon Commercial Risk, Health & Affinity,” aldus Marc van Nuland, Country Manager Aon Nederland.

“Ik kijk ernaar uit bij Aon te komen werken. De pragmatische, hands-on en commercieel gedreven bedrijfscultuur spreken mij enorm aan. Ik ga graag samen met mijn nieuwe collega’s aan de slag om de positie van Aon op zowel de zakelijke als de particuliere markt nog meer te verbeteren en te versterken ter voorbereiding op verdere groei in Nederland,” aldus Lemmens.

Met deze benoeming bestaat de directie van Aon Commercial Risk, Health & Affinity (CRH&A) uit de volgende directieleden:
Marc van Nuland, country manager Aon Nederland & CEO van Aon CRH&A
Coen Mom, Chief Affinity & SME
Ron Gardenier, Chief MGA- Michiel van Meer, CHRO- Stefan Weda, CCO
Hans Groot, CBO
Rogier Sparreboom, CFO
Marleen Lemmens, CTO

Lemmens heeft meer dan 25 jaar ervaring in de financiële dienstverlening op het gebied van operations, het transformeren van bedrijfsonderdelen en procesoptimalisaties. Hiervoor werkte ze ruim tien jaar bij Aegon. Haar laatste functie was die van Directeur Leven waar ze een strategische herijking opstelde en uitvoerde voor het levensbedrijf.

Eerder was ze als Directeur Schade Zakelijk verantwoordelijk voor de verkoop van de zakelijke schadeportefeuille van Aegon naar Allianz. Onder andere binnen KPMG Consulting werkte ze aan veel projecten op het gebied van financiën en risicomanagement. De opgedane kennis paste ze vervolgens toe binnen Robeco als Hoofd Operational Risk Management en bij Aegon als Chief Internal Audit. Lemmens is tevens voorzitter van het audit & compliance committee bij Saipem, een Italiaanse oliemaatschappij.