Maatschappelijke uitdagingen voor de verzekeringssector’ thema ACIS-symposium op 22 september a.s.

De maatschappelijke uitdagingen voor de verzekeringssector staan centraal tijdens het symposium dat het Amsterdam Centre for Insurance Studies (ACIS), houdt op 22 september a.s. van 13.30 tot 17.30 uur in het gebouw van de Amsterdam Business School (de Roeterseilandcampus, gebouw M) aan de Plantage Muidergracht 12 in (1018 TV) Amsterdam. “Wat betekenen de trends en ontwikkelingen op de woningmarkt, arbeidsmarkt en thema’s als (digitale) veiligheid en klimaatverandering voor verzekeraars, tussenpersonen en verzekeringsproducten? Vanuit een wetenschappelijk perspectief gaan diverse gerenommeerde sprekers in op deze uitdagingen.   

 

Na de opening door dagvoorzitter dr. Fred de Jong (ACIS) zijn er vijf lezingen. Voor de pauze zijn dat ‘Actuele maatschappelijke trends voor verzekeraars in beeld’ door Ir. Hugo Gelevert (TNO), ‘De toekomst van de woningmarkt en de rol van verzekeringen door Prof. dr. Peter Boelhouwer (TUDelft)’en ‘Verzekering en klimaatverandering’ door Prof. dr. Wouter Botzen (VU). Na de pauze worden inleidingen gehouden over ‘Actualiteiten met betrekking tot de sociale zekerheid’ door Prof. dr. Philip de Jong (UvA) en ‘Cyberrisico’s en de rol van verzekeringen’ door dr. Nicole van der Meulen (VU. De bijeenkomst wordt omstreeks 17.20 uur afgesloten met een netwerkborrel.

Deelname kost € 99,-. Voor alumni van de Master Verzekeringskunde, leden van het Verbond van Verzekeraars en de Financial Planning Organisation is deelname gratis. Er is plaats voor maximaal 140 personen. Aanmelden kan via acis@uva.nl.

foto ACIS