LTO Verzekeringen bereikt agrarische volmacht voor de Nederlandse markt met Engelse partij Markel International

 

LTO Verzekeringen bereikt na twee jaar een agrarische volmachtovereenkomst met de Engelse partij Markel International. Hiermee plaatst LTO Verzekeringen naar eigen zeggen een nieuwe speler binnen de agrarische verzekeringsmarkt in Nederland.”  Op lange termijn resulteert dit in het waarborgen van de verzekerbaarheid van de agrarische sector.”

Door nieuwe regels voor kapitaalbuffers stoten verzekeraars bepaalde segmenten af, vervolgt LTO Verzekeringen op de eigen website. “Hierdoor waren er nog maar een paar verzekeraars met producten voor de agrarische sector. Als assurantietussenpersoon voor de agrarische sector heeft LTO Verzekeringen de Engelse verzekeraar Markel weten te interesseren voor de verzekerbaarheid van de agrarische markt in Nederland. Na twee jaar onderzoek zijn afgelopen vrijdag 7 december jl. de handtekeningen gezet onder de agrarische volmachtovereenkomst.”

 De agrarische sector vereist toewijding, kennis en aandacht voor toekomstige ontwikkelingen, ook als het gaat om de risico’s en het verzekeren daarvan, benadrukt LTO. “LTO Verzekeringen is door deze samenwerking in staat de markt te blijven bedienen met slimme en toepasbare verzekeringsproducten. Hiermee vergroot en waarborgt LTO Verzekeringen het verzekeringsaanbod voor boeren en tuinders.”

Foto LTO