Lloyd’s verandert bedrijfsnaam voor haar Europese activiteiten van Lloyd’s Brussels in Lloyd’s Europe

Lloyd’s heeft de bedrijfsnaam voor haar activiteiten op het Europese vasteland verandert van ‘Lloyd’s Brussels’ in ‘Lloyd’s Europe’ om beter uit de volgende fase van  haar bestaan te komen, zegt Sonja Rottiers, Lloyd’s Europe CEO en regionaal hoofd EMEA

 Lloyd’s Europe was voorheen actief onder de naam  Lloyd’s Brussels, waar het hoofdkantoor nog steeds is gevestigd. Het werd in 2018 opgericht om na de Brexit de business op het  Europese vasteland beter voort te kunnen zetten en ervoor te zorgen dat Lloyd’s EER-risico’s (Europese Economische Ruimte) kon blijven schrijven zodra het VK de Europese Unie verliet. De eenheid begon met het schrijven van EER-activiteiten vanaf 1 januari 2019 en plaatste € 2,65 miljard aan dekking, terwijl de bredere Lloyd’s-markt een extra € 1 miljard aan grensoverschrijdende herverzekeringsactiviteiten uit de EER boekte.

 Lloyd’s Europe weerspiegelt het significante werk dat gaande is om de toegang tot de markt markttoegang en bedrijfsgroei mogelijk te maken door middel van een geoptimaliseerd regionaal bedrijfsmodel, om de groeistrategieën van bedrijven beter te ondersteunen en zijn Europese footprint  te vergroten.  Sonja Rottiers: “Aan het einde van de Britse overgangsperiode hebben we, ongeacht de politieke resultaten, de structuur en het team in Lloyd’s Europe om te blijven handelen en toegang tot nieuwe zakelijke kansen te vergroten. We zullen de markt elke dag blijven ondersteunen en een nog grotere risico-expertise naar de lokale markten brengen.”