Lloyds stormt Top 100 van beste werkgevers binnen namens LGBT-gemeenschap

 

Lloyd’s is voor het eerst binnengekomen in de Top 100 van beste werkgevers die wordt opgesteld door Stonewall na een inventarisatie onder de LGBT ( lesbian, gay, bi en transger)-gemeenschap. Lloyd’s staat op plek 95 en is daarmee het hoogst genoteerde verzekringsbedrijf. De lijstwordt aangevoerd door het advocatenkantoor Pinsent Masons, gevolgd door Bryan Cave Leighton Paisner, Cheshire Fire and Rescus Service, MI5 en het parlement van Wales. Er zijn in totaal 445 werkgevers in het ondezoek van Stonewall meegenomen

 John Neal, CEO, Lloyd’s, is bijzonder verheugd over de plek binnen de Top 100. “Het is geweldig dat we voor het eerst bij de beste 100 werkgevers behoren volgens de Stonewall Workplace Equality Index. Dit bevestigt ons streven om van Lloyd’s een betere werkplek te maken om te werken, ook voor LGBT-collega’s.” Stonewall’s-Directeur Darren Towers:  “Lloyd’s heeft een geweldige job gedaan. Met bedrijven als Lloyd’s komt de acceptatie van LGBT een stuk dichterbij.”

Uit Stonewall’s onderzoek komt onder meer naar voren dat 35% van de LGBT-ers hun geaardheid geheim houden op hun ewrrk en 18% geeft aan het doelwit te zijn (geweest) van negatieve commentaren op hun geaardheid door hun collega’s.

De gehele lijst vindt u hier:  www.stonewall.org.uk/t1002019