Lloyd’s raamt totale schadelast verzekeringssector door Coronavirus op $ 203 miljoen: $ 107 miljard aan schadevergoedingen en $ 96 miljard door beleggingsverliezen

Lloyd’s raamt de geschatte verzekeringstechnische verliezen voor schades die in 2020 door COVID-19 worden gedekt wereldwijd op  ongeveer $ 107 miljard, vergelijkbaar met enkele van de grootste schadeclaims  voor de industrie door de orkanen  Katrina, Rita en Wilma (2005, $ 116 miljard)) en Harvey, Irma en Maria (2017, $ 92 miljard).  Bovendien zal de sector, in tegenstelling tot andere evenementen, ook te maken krijgen met een waardedaling van de beleggingsportefeuilles van naar schatting $ 96 miljard, waardoor het totale verwachte verlies voor de verzekeringssector op $ 203 miljard komt.

 Lloyd’s houdt voor de eigen markt rekening met een bedrag aan schadevergoedingen tussen de $ 3 miljard en $ 4,3 miljard, vergelijkbaar met de schadelast als gevolg van nine eleven in 2001 en de gecombineerde impact van de orkanen Harvey, Irma en Maria in 2017, die allemaal hebben geleid tot vergelijkbare uitbetalingen door de Lloyd’s-Markt.  Deze verliezen voor dit jaar kunnen verder oplopen als de huidige lockdown in een volgend kwartaal voortduurt. Lloyd’s is van mening dat zodra de omvang en complexiteit van de sociale en economische impact van COVID-19 volledig is vastgesteld  de totale financiële gevolgen  voor de wereldwijde schadeverzekeringssector waarschijnlijk veel hoger zullen zijn dan die historische gebeurtenissen.

Van Lloyd’s schadelast heeft 31% van de vergoedingen betrekking op claims als gevolg van annuleringen van evenementen, 29% op property-claims , 11% op kredietverzekeringen en 15% op overige schadeclaims. Meer dan de helft van de schadelast (58%) betreft vergoedingen in de VS , 15% in het Verenigd Koninkrijk, 7% op (Continentaal Europa), 10% in de rest van de wereld en 10% overig.

John Neal

John Neal, CEO van Lloyd’s, zei: “De wereldwijde verzekeringssector betaalt uit aan een zeer breed scala aan polissen ter ondersteuning van bedrijven en mensen die getroffen zijn door COVID-19. De Lloyd’s markt alleen zal naar verwachting momenteel claims betalen voor een bedrag van ongeveer $ 4,3 miljard, waarmee het een van de grootste uitbetalingen ooit is. Wat COVID-19 uniek maakt, is niet alleen de verwoestende voortdurende menselijke en sociale impact, maar ook de economische schok. Het samenvoegen van al deze factoren zal de sector als nooit tevoren uitdagen, maar we zullen ons blijven concentreren op het ondersteunen van onze klanten en het blijven betalen van claims in de komende weken en maanden.”

Naast het uitkeren van een recordbedrag aan schadevergoedingen heeft Lloyd’s volgens Neil zijn  aandacht gericht op wat het nog meer kan doen om het bedrijfsleven en de samenleving te ondersteunen in deze ongelooflijk moeilijke tijd.

“Naast ons pakket van £ 15 miljoen aan liefdadige donaties, hebben we £ 15 miljoen aan startkapitaal gereserveerd om te onderzoeken hoe de industrie structuren kan creëren die economisch herstel ondersteunen en verzachten tegen toekomstige gebeurtenissen van deze omvang. We werken ook samen met onze adviescommissies  om een ​​aantal initiatieven te ontwikkelen om onze klanten en economisch herstel op korte, middellange en lange termijn te ondersteunen. We zullen de komende weken een reeks verdere initiatieven aankondigen, onder meer samen met de overheid, de verzekeringsindustrie en het bedrijfsleven,  om de korte, middellange en lange termijn-gevolgen  zoveel mogelijk te beheersen. . Een van de initiatieven die worden overwogen, is het opzetten van een ‘Recover Re’-verzekering, een pool voor het dekken van bedrijfsschades, zowel voor COVID-19 pandemie als voor toekomstige soortgelijke calamiteiten.”