Lloyd’s of London neemt maatregelen tegen senior underwriter voor bullying

Een voormalige senior underwriter van een van de bij Lloyd’s of London aangesloten kantoren hangt een mogelijke boete en/of schorsing  boven het hoofd na te zijn beschuldigd van ernstige pesterijen jegens een andere werknemer.

Dit gebeurt kort nadt Lloyd’s een recordboete van 1 miljoen pond heeft opgelegd aan syndicaatlid Atrium Underwriters, nadat werd vastgesteld dat het bedrijf pesterijen tolereerde en gastheer was van een jaarlijkse ‘boys-avond, die gepaard ging met ‘inwijdingsspelletjes’, veel drinken en ongepaste en seksueel getinte opmerkingen over vrouwelijke collega’s. Bovenop de recordboete voor Atrium heeft Lloyd’s de verzekeraar een kostenvergoeding van meer dan £ 560.000 opgelegd.

Bronnen vertelden The Telegraph dat Lloyd’s midden in juridische besprekingen zat over de mogelijke straffen voor de voormalige underwriter, wiens gedrag een ‘systematische campagne van pesterijen tegen een junior medewerker gedurende een aantal jaren’inhield. Atrium wordt ervan beschuldigd de junior medewerker niet te hebben beschermd, ondanks een intern onderzoek dat de ernst van het wangedrag aan het licht bracht. In plaats daarvan trof het bedrijf een schikking met de werknemer en stond het hem toe ontslag te nemen.

 “Met diepe spijt moeten we erkennen dat wij  aan onze normen en waardeb hebben voldaan en dat er ernstige fouten zijn gemaakt bij de behandeling van deze zaken”,  verklaarde Christopher Stooke, voorzitter van Atrium, vorige week tegenover The Telegraph. Hij voegde eraan toe dat de onderneming de uitspraken van Lloyd’s volledig aanvaardt.

De onthulling kwam als een donderslag voor de Londense verzekeringsmarkt na jaren van klachten over haar cultuur en verschillende pogingen om deze te verbeteren, na claims van seksuele intimidatie die in 2019 aan de oppervlakte kwamen. Andrew Brooks, voorzitter van de Lloyd’s Market Association, die underwriters vertegenwoordigt, zei dat de maatregelen die zij hebben genomen tegen Atrium en de senior underwriter “een ondubbelzinnige boodschap afgeeft: pesten, intimidatie en andere vormen van ongepast gedrag hebben geen plaats in de Lloyd’s-markt.”