Lloyd’s of London blijft zeker tot 2031 in huidige onderkomen

In januari van dit jaar deed Lloyd’s of London op de verzekeringsmarkt de wenkbrauwen fronsen toen werd gemeld dat ’s werelds oudste verzekeringsmarktplaats een verhuizing uit het door Richard Rogers ontworpen gebouw overwoog. Deze week meldt de Financial Times echter  dat Lloyd’s van plan is ten minste tot 2031 in haar monumentale gebouw te blijven. Vanwege de succesvolle overgang naar thuiswerken tijdens COVID-19 voorspelden sommige makelaars en verzekeraars het einde van de  face-to-face handel te voorspellen, maar de recente reacties  onderstreept  het belang van face-to-face contact voor de wereldwijde verzekeringsmarkt.  

Eerder was er volgens goed ingewijde bronnen bij tal van marktpartijen sprake van enige  bezorgdheid dat Lloyd’s zou trachten gebruik te maken van een ontsnappingsclausule in zijn huurovereenkomst, waardoor het in 2026 van locatie zou veranderen. Daartoe is volgens die zelfde bronnen nu geen enkele kans meer is dat Lloyd’s uit het tot 2031 lopende huurcontract stapt, en dat de onderhandelingen met Ping An – de Chinese eigenaar van One Lime Street – zijn overgegaan tot besprekingen over de voorwaarden waaronder het mogelijk nog langer kan blijven. Lloyd’s ambitie om na 2031 te blijven is afhankelijk van het bereiken van een consensus met Ping An, en dat de onderhandelingen naar verwachting in het vierde kwartaal zullen worden afgerond.  

John Neal, CEO van Lloyd’s, heeft eerder gesproken over een reorganisatie van de befaamde underwriting room om er een minder formele ruimte van te maken. In een reactie op die overweging zei Lloyd’s: “Terwijl we ons aanpassen aan nieuwe structuren en flexibele manieren van werken, blijven we zorgvuldig nadenken over de toekomstige vereisten voor de ruimtes en diensten die onze markt nodig heeft.”