Lloyd’s lanceert ‘eerste in zijn soort-polis’ voor bedrijfsonderbrekingsrisico voor MKB-bedrijven

 Lloyd’s heeft een nieuwe ‘first-of-its-kind-verzekering  gelanceerd tegen het risico van bedrijfsonderbreking als gevolg van IT-storingen of zelfs volledige stilstand, die speciaal bestemd is voor kleinere en middelgrote bedrijven. ‘Parametrix Insurance’ biedt een eenvoudige en betrouwbare dekking door de traditionele  dekkingsvraag weg te nemen die in de meeste verzekeringen vandaag de dag wel wordt gehanteerd. In plaats daarvan keert de nieuwe polis automatisch uit als de kritieke IT-services van een klant, zoals cloud, e-commerce of betalingssystemen, worden verstoord. Dit vermindert aanzienlijk de tijd die verzekeraars besteden aan het beoordelen van een schade  of het vaststellen van de schadeomvang.    
 

Het nieuwe product heeft in Tokio Marine Kiln (TMK) de leidende verzekeraar  en wordt ondersteund door andere leden van Lloyd’s Product Innovation Facility, waaronder RenaissanceRe. Het is de  eerste standaard parametrc IT-downtime-polis die  is toegesneden op het MKB.

Yonatan Hatzor, medeoprichter en CEO van Parametrix Insurance, zegt: “Bedrijven zijn overgestapt op het managen van de meeste van hun kritieke IT-activiteiten door gebruik te maken van externe serviceproviders, waardoor hun kwetsbaarheid voor verstoringen toeneemt. Als gevolg hiervan is uitvaltijd van kritieke technologie het snelst groeiende risico voor bedrijven geworden, of het nu om een technologiebedrijf gaat of niet. Bovendien is het huidige schadeproces gecompliceerd, duur en tijdrovend.”


“De aanpak van Parametrix pakt al deze problemen aan en biedt een oplossing die zowel tijd als geld bespaart en tegelijkertijd  technische verzekeringen toegankelijk maakt  voor nieuwe bedrijfssegmenten. We zijn verheugd om het eerste parametrische verzekeringsproduct voor IT-uitval te lanceren. Dit is een geweldige mijlpaal voor ons en we zijn TMK, Howden en Lloyd’s Product Innovation Facility dankbaar dat ze ons hebben geholpen ons product te ontwikkelen en ons onderweg waardevolle inzichten en ondersteuning hebben geboden. ”

Trevor Maynard, Lloyd’s Head of Innovation, merkt op: “We weten dat verzekeringsproducten en -diensten moeten evolueren om te reageren op de uitdagingen van de COVID-19-pandemie en om onze klanten te helpen nieuwe of verhoogde risico’s te dekken die ze nu of in de toekomst kunnen tegenkomen. Daarom kijken Lloyd’s Product Innovation Facility en ons nieuwe Lloyd’s Lab-cohort allebei naar manieren waarop de industrie dit effectiever kan doen. Ik ben verheugd hier vandaag het bewijs van te zien met de lancering van Parametrix. “

Tom Hoad, Head of Innovation bij Tokio Marine Kiln en voorzitter van de Product Innovation Facility, voegt toe: “Externe cloudserviceproviders helpen onze klanten zaken te doen in een steeds veranderende wereld en Parametrix heeft geweldig werk geleverd door een verzekeringsproduct te ontwikkelen dat helpt om veerkracht in deze omgeving  op te bouwen. We hopen dat de PIF BETA (bestaande uit TMK, RenaissanceRe en anderen), die Parametrix Insurance ondersteunt met tekencapaciteit , een effectieve accelerator blijft voor andere technologiegedreven productoplossingen. “

David Rees, cybermakelaar bij Howden legt uit: “Het is heel spannend om samen te werken met de Lloyd’s Product Innovation Facility en de PIF BETA onder leiding van Tokio Marine Kiln aan dit baanbrekende project, dat het beste van Lloyd’s productinnovatie en -capaciteit combineert en gebruik kan maken op de marktleidende know how en ervaring op cybergebied die aanwezig is bij Howden Israël onder leiding van Shay Simkin.