Lloyd’s kondigt komst InnovationLab aan

Lloyd’s lanceert in de loop van dit jaar een InnovationLab, dat zich gaat toeleggen op het ontwikkelen van technologie-gedreven oplossingen voor de snel veranderende behoeften binnen de Lloyd’s-markt. Het innovatielab moet het mogelijk maken nieuwe concepten en ideeën snel te kunnen testen op toepasbaarheid, waarbij met name een actieve betrokkenheid zal worden gevraagd van de partijen actief op de Lloyd’s-Markt. De opzet en beheer van het nieuwe InnovationLab, dat in de tweede helft zal worden gelanceerd, wordt uitbesteed aan extern bedrijf.

Inga Beale, CEO van Lloyd’s licht toe: “Er zijn vandaag de dag inmiddels een groot aantal geavanceerde technologische mogelijkheden beschikbaar, waaronder data-analytics en kunstmatige intelligentie, om risico’s beter te kunnen vaststellen en de risico’s ervan beter te voorspellen. Door middel van de creatie van Lloyd’s InnovationLab, ontwikkeld om het creatieve talent in de wereld beter te laten samenwerken met de Lloyd’s-bedrijven en -organisatie, kunnen we ervoor zorgen dat de markt continu blijft innoveren, wat nodig is in een wereld die hard op weg is naar een digitale, data-gedreven toekomst.”

Vincent Vandendael, Lloyd’s CCO, vult aan: “In navolging van de opzet van een Innovation Team onder leiding van Trevor Maynard, vormt de InnovationLab een belangrijk vervolgstap in de richting van een meer samenhangende aanpak voor het genereren en implementeren van ideeën die voordelen kunnen bieden voor de Lloyd’s verzekeringsmarkt.”