Lloyd’s is sinds deze week ook gevestigd met kantoor in Brussel

“Een spannende gebeurtenis die een nieuwe fase markeert in de rijke historie van Lloyd’s.” Zo omschrijft het verzekeringsinstituut de opening van een nieuw kantoor (subsidiary) onder de naam Lloyd’s Insurance Company S.A ( kortweg Lloyd’s Brussels )eerder deze week (13 november) in Brussel. Hiermee wordt beoogd Lloyd’s enorme expertise dichter bij de markt en klanten te brengen.

“Nu ons Brusselse kantoor officieel is geopend zijn wij als Lloyd’s klaar voor de Brexit”, benadrukt Lloyd’s-Topman Bruce Carnegie-Brown. “Onze beslissing om in Brussel een verzekeringsmaatschappij op te zetten biedt onze partners en klanten in Europa de zekerheid dat zij  ook na de Brexit kunnen blijven profiteren  van onze gespecialiseerde expertise en financiële diensten en oplossingen. We werken met onze businesspartners al aan de polissen voor 2019 en onze Europese partners en klanten kunnen nu al terecht voor het verzekeren van hun bedrijfsrisico’s.”

Lloyd’s Brussels omvat 19 Europese branches en werkt met in totaal 400 coverholders en 40 Lloyd’s brokers verspreid over het Europese vasteland.   Op het Brusselse kantoor ,werken 50 medewerkers, terwijl Lloyd’s daarnaast in de rest van het continent nog eens 45 medewerkers telt