Lloyd’s Benelux liet met ‘Meet the Market’ oude beurstijden herleven

Met meer dan 500 bezoekers heeft Lloyd Benelux met zijn tweejaarlijks event ‘Meet the Market’ op dinsdag 21 21 maart jl. oude tijden doen herleven. Op de voormalige assurantiebeursvloer in het WTC in Rotterdam presenteerden ca 30 aan Lloyd’s gelieerde bedrijven (service companies/syndicaten, brokers en coverholders/gevolmachtigden) zichzelf aan de professionals werkzaam binnen de zakelijke verzekeringsmarkt, konden bestaande combinaties worden verstevigd en nieuwe contacten worden gelegd. Daarnaast konden zij een vijftal workshops bijwonen over onder meer de ontwikkeling op het gebied van terrorismeverzekeringen, de trends in kredietverzekeringen, InsurTech op Lloyd’s, overstromingsverzekeringen en security incident response. Mede door de grote opkomst, het geboden informatieaanbod en de geanimeerde sfeer kan het evenement volgens de organisatoren andermaal als een succes worden bestempeld. Eveneens werd onderstreept dat de zakelijke verzekeringsmarkt een markt van people’s business is en blijft

 Het evenement werd officieel geopend door Benno Reischel, head of Europe bij Lloyd’s, die onder meer wees op het belang van de Benelux-markt voor Lloyd’s. “Sinds de opening van kantoor Rotterdam in 2011 is de omzet met 80% toegenomen tot ca. 600 miljoen euro, waarvan 60% afkomstig is uit marine-verzekeringen. Ook de andere branches w.o. accident & health, financial lines fine art  dragen aan de groei bij.” Aan het slot van het officiële bijeenkomst hield de Britse ambassadeur in Nederland, sir Geoffrey Adams (foto), een korte toespraak, waarin hij de aanwezigen onder meer oproep, Brexit ten spijt, vooral zaken te blijven doen met elkaar.  Ook vroeg hij een applaus voor ‘local hero’ Ralph van Helden voor het organiseren van het evenement.

Insurance floor

Voorafgaande aan Meet the Market werd in het World Trade Centre in Rotterdam op de 20e verdieping de Lloyd’s- insurance floor in gebruik genomen. In aanwezigheid van een groot aantal genodigden werd de officiële openingshandeling verricht door Benno Reischel. Vier aan Lloyd’s gelieerde bedrijven met afzonderlijke kantoorunits gezamenlijk de gehele 20e verdieping in het WTC: de beide service companies Starstone en Pembroke/Ironshore en de coverholders DUAL en W.A. Hienfeld. Op Pembroke/ Ironshore na, die kantoor hield aan het Weena, waren alle organisaties reeds gehuisvest op een andere verdieping in het WTC Rotterdam. Er is op de insurance floor nog één kantoorunit over voor een aan Lloyd’s gelieerd bedrijf. Ralph van Helden, Country Manager Lloyd’s Benelux, verwacht binnenkort de vijfde Lloyd’s-huurder te kunnen verwelkomen.

   Het idee om meerdere aan Lloyd’s gelieerde bedrijven op één verdieping te vestigen is mede tot stand gekomen door het proactief meedenken van BouwInvest, de huidige eigenaar van het WTC. Door een onlangs afgeronde renovatie van de 20e verdieping, deed zich de gelegenheid voor om de gehele verdieping te huren. De insurance floor biedt volgens Van Helden meerdere voordelen, zowel voor de bedrijven zelf (o.a. gezamenlijke representatie, kostenefficiency en bepaalde vormen van samenwerking) als voor de relaties van deze verzekeringsbedrijven, die hierdoor mogelijk hun afspraken met de verschillende Lloyd’s-bedrijven kunnen combineren. “Uiteraard kan hierdoor bovendien de bekendheid en herkenbaarheid van Lloyd’s worden versterkt”, aldus Van Helden, volgens wie de omzet van Lloyd’s Benelux het afgelopen jaar met ruim 10% is gestegen naar ca. 600 miljoen euro.Lloyd’s Benelux telt momenteel zes service companies (syndicaten met een vestiging hier) en 26 coverholders (gevolmachtigden).