Liberty Specialty Markets stelt Marnix de Kievit (ex AIG) aan als  senior underwriter beroepsaansprakelijkheid

Liberty Specialty Markets heeft per 1 september jl. Marnix de Kievit aangesteld in de nieuwe functie van Senior Underwriter Professional Indemnity (beroepsaansprakelijkheid). In zijn nieuwe functie zal hij direct rapporteren aan Rob Groenen, Country Manager Netherlands, en wordt hij samen met Senior Underwriter Jeroen Kisters belast met de verdere groei van de portefeuille van beroepsaansprakelijkheids- en cyberverzekeringen. De Kievit werkt sinds medio 2006 in de verzekeringsbranche. Hij zette zijn eerste stappen in de sector bij Schouten International Insurance, waar hij 6¾ jaar werkzaam was als sluiter aansprakelijkheidsverzekeringen en als account manager business development.  De afgelopen 4,5 jaar werkte hij als Underwriter Profesional Liability & Cyber en Underwriter Special Risks Financial Lines.

In een toelichting op de benoeming van Marnix de Kievit zegt Kadidja Sinz, Head of Europe bij Liberty Specialty Markets: “Met de benoeming van Marnix  in deze een nieuw gecreëerde specialistenfunctie benadrukken we ons continue commitment om een uitgebreid arsenaal aan verzekeringsproducten te ontwikkelen. Door onze investeringen in en uitbreiding van de Europese markt komen we tegemoet aan de wensen en behoeften van onze makelaars en klanten.”

De benoeming  van Marnix de Kievit past in de  ambitieuze plannen die Rob Groenen eerder dit jaar ontvouwde tijdens de bijeenkomst ter gelegenheid van de viering van het 10-jarig bestaan van Liberty Specialty Markets in Nederland. De nicheverzekeraar wil het personeelsbestand dit jaar uitbreiden van 16 naar 20 medewerkers.  Na het eerdere aantrekken van Paul Seip als  Senior Underwriter Fine Art & Specie, waarmee LSM haar lines of business uit met  kunstverzekeringen, is  Marnix de Kievit de tweede aanwinst.