Liberty Specialty Markets promoveert  Rob Groenen tot Head of Benelux and Nordics

 

Liberty Specialty Markets heeft Rob Groenen benoemd tot Head of Benelux and Nordics. Hij was sinds de start van de nicheverzekeraar in 2007 werkzaam als General Manager Nederland. In aanvulling hierop krijgt hij de verantwoordelijkheid om de verzekeringsactiviteiten in zowel België en Luxemburg als in Denemarken, Noorwegen, Zwerden en Finland op en uit te bouwen. Momenteel heeft Liberty Specialty Marktets nog geen kantoor in deze landen. In zijn nieuwe functie zal Groenen rapporteren aan Kadidja Sinz, Head of Europe bij Liberty Specialty.

In een persbericht zegt zij  zeer verheugd te zijn dat Rob Groenen zijn nieuwe functie en uitdaging heeft aanvaard. In de afgelopen tien jaar heeft hij mede door zijn excellente expertise en vaardigheden op het gebied van business development, underwriting en service in Nederland een goed draaiend bedrijf van de grond af opgebouwd. Wij zien in hem de juiste man om de verzekeringsactiviteiten in onze key lines in de zes genoemde landen verder te ontwikkelen. Wij zien hiervoor grote kansen om vanuit Nederland onze footprint in Europa verder uit te breiden en zo bij te dragen aan onze groeistrategie binnen Europa”

Ook Groenen is enthousiast over de nieuwe uitdaging, “De nieuwe markten bieden volop groeimogelijkjheden. Ik zal zeker gaan nadenken over een aanpak via volmachten (coverholders) en gestandaardiseerde acceptatie,  maar ook individuele acceptatie voor grotere relaties. Op termijn zou het zeker kunnen dat dit gaat leiden tot een kantoor in de Nordics. Vooralsnog gaan we de nieuwe markten  ontwikkelen vanuit Nederland.”

Sinds de start van Liberty Specialty Markets in Nederland in 2007 is de nicheverzekeraar onder leiding van Groenen uitgebreid van twee naar 22 met een omzet die tegen het eind ervan dit jaar tegen de 40 miljoen euro zal bedragen, excl de run off  voor brandverzekeringen. Liberty in Nederland legt zich toe op de navolgende verzekeringen: D&O, Financiële Instellingen, AVB, Beroepsaansprakelijkheid, Milieuaansprakelijkheid, Fine art & Specie (kunst), Fraude, War & Terrorisme, Energy, Cyber en Surety