Liberty Specialty Markets haalt Ironshore-trio definitief in huis voor CAR/EAR en Transport en versterkt AVB-team in Nederland

 

Per 1 augustus jl. zijn de drie Ironshore-medewerkers Bart Breuk, Remco Smaling en Ruud IJmker in dienst getreden van Liberty Specialty Markets. “Het Ironshore-kantoor Rotterdam, gezeteld op de Lloyd’s-Floor  in het WTC-gebouw,  wordt ‘omgebouwd’ naar een Liberty-kantoor. Het kantoor blijft open en CAR/EAR-en Transportverzekeringen worden vanuit deze locatie aangeboden aan makelaars en eindklanten”. Rob Groenen, Liberty Head of Benelux en Nordics, is per genoemde datum verantwoordelijk voor het kantoor Rotterdam. Renewal/prolongatie van bestaande verzekeringen en nieuwe verzekeringen zullen vanaf 1 augustus 2018 door de drie medewerkers van kantoor Rotterdam worden getekend met als risicodrager Liberty Mutual Insurance Europe. Ook de run-off van de Ironshore-portefeuille zal vanuit Rotterdam worden gecoördineerd.

Een en ander vloeit voort uit de eerdere overname van Ironshore door Liberty Mutual Insurance en het recente besluit om de verzekeringsportefeuille (renewal rights) van Ironshore Europe onder te brengen bij het Europese bedrijf van Liberty Specialty Markets (LSM) per 1 augustus jl. Beide bedrijven vormen onderdeel van Liberty Mutual’s Global Risk Solutions divisie, dat zich zowel bezighoudt met verzekeringen als herverzekeringen. Beide bedrijven vullen elkaar in Nederland goed aan. LSM houdt zich bezig met de volgende business lines D&O, Financiële Instellingen, AVB, Beroepsaansprakelijkheid, Milieuaansprakelijkheid, Fine art & Specie (kunst), Fraude, War & Terrorisme, Energy, Cyber en Surety. Ironshore is daarentegen vooral actief in op het gebied van Construction & Marine.

AVB-team

Eerder deze week meldde Liberty Specialty Markets dat zij in Nederland het General Liability (AVB)-team heeft versterkt om verder te kunnen bouwen aan de doelstelling om eind 2020 de omzet te hebben verdubbeld. Rob Groenen zegt dat de versterking van het team deel uitmaakt van groeiplannen in Europa en dat zijn team vanuit Nederland AVB- risico’s gaat accepteren zowel in Nederland als in België en in Scandinavië. Om dit te kunnen realiseren heeft Groenen nieuwe mensen aangenomen.

De ervaren Nicole Nijhuis, die sinds 1993 in de verzekeringsbranche heeft gewerkt bij DAS, St Paul International, Delta Lloyd en laatstelijk Mandema & Partners, komt per 1 oktober het team versterken. Zij zal het team gaan aansturen als lead-underwriter. Johan Roos die sinds 2013 bij Liberty werkzaam en onlangs is gepromoveerd tot senior underwriter zal nauw met haar gaan samenwerken. Het team wordt gecompleteerd door underwriter Burak Bilgin die vanaf begin 2018 werkzaam is bij Liberty en contractor Ruud van Nunspeet. “Met Nicole, Johan, Burak en Ruud heeft Liberty een sterk team dat klaar is voor de toekomst”, benadrukt Groenen

Kennis en ervaring

In een reactie op de komst van Nicole zegt Groenen: “Zij brengt kennis en ervaring in Aansprakelijkheid mee alsmede vele jaren ervaring in distributie, verkoop en risicomanagement. Deze kennis en ervaring zal ons helpen de relatie met makelaars en eindklanten verder te versterken. Over Johan Roos zei Groenen: “Johan Roos heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een allround acceptant aansprakelijkheid en zijn promotie tot Senior Underwriter is een rechtsreeks gevolg van zijn uitstekende prestaties. In aanvulling op zijn promotie heeft Johan ook acceptatiebevoegdheid voor Milieuaansprakelijkheid gekregen. Liberty Specialty Markets ziet hier ook mogelijkheden om te groeien zowel als standalone product als gecombineerd met Algemene Aansprakelijkheid”.

Ruud van Nunspeet, voorheen werkzaam bij Zurich zal zich richten op het ontwikkelen van de Internationale Aansprakelijkheidsprogramma’s, dit in nauwe samenwerking met Globex, de business partner van Liberty Specialty Markets op dit gebied. Ruud is een bekende en gerespecteerde underwriter in de Nederlandse markt met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van samenwerking met makelaars en eindklanten met betrekking tot Internationale Aansprakelijkheidsprogramma’s. In eerste instantie zal Liberty zich richten op Internationale Programma’s met 5 tot 10 lokale polissen.

Rob Groenen legt dit initiatief uit: “We hebben Algemene Aansprakelijkheid tot heden voornamelijk voor (grotere) Nederlandse risico’s geaccepteerd sinds de opening van het Liberty kantoor in Nederland. Enige tijd geleden hebben wij plannen gemaakt voor verdere groei en wij zijn er nu klaar voor om deze plannen uit te rollen met een duidelijke doelstelling voor ogen namelijk onze portefeuille Aansprakelijkheidsrisico’s te verdubbelen sinds begin 2017 tot eind 2020. Daarnaast zien wij ook mogelijkheden voor groei niet alleen in Nederland maar ook in België en Scandinavië.