Liberty Specialty Markets brengt Ironshore onder binnen haar Europese bedrijf

 

Liberty Specialty Markets (LSM), onderdeel van Liberty Mutual Insurance, gaat binnen Europa per 1 augustus a.s. de verzekeringsportefeuille (renewal rights) van Ironshore Europe onderbrengen binnen haar Europese bedrijf, zo blijkt uit nog onbevestigde berichten in meerdere Britse vakbladen. Beide bedrijven vormen onderdeel van Liberty Mutual’s global risk solutions divisie, dat zich zowel bezighoudt met verzekeringen als herverzekeringen. Liberty Mutual Insurnce nam vorig jaar mei Ironshore over van het Chinese conglomeratie Fosun International voor naar verluidt een bedrag van $ 3 miljard.

Volgens de Britse media zullen als gevolg van de Europese reorganisatie de retailbusiness van de drie vestigingen van Ironshore in Keulen, Zurich en Rotterdam op de eerstkomende prolongatiedatum overgaan naar Liberty Specialty Markets. Het gaat vooral om de businesslines contingency, construction, fine art and specie, liability, marine and personal accident. Ironshore zal stoppen met het sluiten van nieuwe business in de drie kantoren, maar zullen medewerkers actief blijven voor de afhandeling van de runoff  van bestaande polissen. Daarnaast wordt gemeld dat enkele van de underwriters in de drie vestigingen zullen overstappen naar Liberty Specialty Markets.

In een interne mail stelt Kadidja Sinz, Liberty Specialty Markets’ head of Europe, in de samenvoeging ‘een uitstekende kans te zien om de talenten te bundelen en zo de kracht van Libery Specialty Markets verder te vergroten. Het is bovendien een nieuwe stap binnen onze overall strategie om uit te groeien naar een leidende, gespecialiseerde verzekeraar in Europa.”  Opvallend gegeven is dat er nog geen bericht van de samenvoeging op de website van zowel Liberty als Ironshore staat.

Ook Rob Groenen, die recentelijk is benoemd tot Head of Benelux and Nordics, en Bart Breuk, executive director & country manager bij Ironshore Insurance, geven desgevraagd geen commentaar op de berichtgeving in de Britse media. Naar verwachting zullen in ons land beide bedrijven samen verder gaan en zal het merendeel van de medewerkers van Ironshore in Rotterdam, onder wie de underwriters Bart Breuk, Remco Smaling en Ruud IJmker, de overstap maken naar LSM. Het is waarschijnlijk dat het kantoor in Rotterdam van ironshore blijft bestaan, naast het kantoor van LSM in Den Haag. Overigens vullen in Nederland beide bedrijven elkaar goed aan. LSM houdt zich met 22 medewerkers en een omzet van bijna 40 miljoen euro, bezig met de volgende business lines: D&O, Financiële Instellingen, AVB, Beroepsaansprakelijkheid, Milieuaansprakelijkheid, Fine art & Specie (kunst), Fraude, War & Terrorisme, Energy, Cyber en Surety. Ironshore is daarentegen vooral actief in op het gebied van Construction & Marine.