Liberty Mutual Insurance neemt Ironshore over

 

Liberty Mutual Insurance heeft vorige week bekend gemaakt Ironshore Inc over te nemen van Fosun International Limited, dat twee jaar geleden de Bermuda based en wereldwijd 800 medewerkers tellende verzekeraar verspreid over 15 landen, had gekocht voor 2,3 miljard dollar. Met de overname, die naar verwachting in de eerste helft van 2017 zal worden voltooid, is een bedrag genoemd van $ 3 miljard dollar (€ 2,83 miljard euro). De overname moet overigens nog worden goedgekeurd voor de betrokken toezichthouders. Zodra de overname een feit is, zullen beide bedrijven vooralsnog zelfstandig, onder eigen naam en met hetzelfde managementteam blijven opereren.

In een persbericht geeft Liberty Mutual Insurance (wereldwijd een omzet van meer dan $ 38 miljard/€ 35,72 miljard) aan blij te zijn met de acquisitie van Ironshore, dat ‘de afgelopen jaren wereldwijd een winstgevend acceptatiebeleid heeft gevoerd en zowel door hun portefeuille aan specialty risks-verzekeringen als wat de klantenkring betreft  een ideale aanvulling vormt op de activiteiten van de Global Specialty business van Liberty, dat wereldwijd een omzet heeft van  $ 5 miljard.  Het in 2006 opgerichte Ironshore boekte vorig jaar een bruto premieomzet van  $2.2 milard, is actief in 15 landen met hoofdkantoren in de VS, Bermuda en Londen. Ook Ironshore spreekt van ‘een win-win-situatie’. “Als ironshore gaan we deel uitmaken van een A-rating-verzekeraar met een wereldwijde aanwezigheid, een sterke balance sheet  en meer capaciteit om een winstgevende groei te  realiseren.”

Zowel Liberty Special Markets als Ironshore zijn ook met kantoren in ons land gevestigd. Liberty, dat 16 medewerkers telt, houdt zich onder leiding van Rob Groenen, country manager Nederland, bezig met de segmenten aansprakelijkheid, D&O, financiële instellingen, fraude, brand en milieuaansprakelijkheid. Ironshore telt inmiddels vier  medewerkers, onder wie country manager Bart Breuk,  en legt zich zelf toe op de branches  marine & construction en via buitenlandse collega’s op aansprakelijkheids- en specialty property-verzekeringen