Lezing VPV op 25 maart a.s.: Themabijeenkomst `De marktontwikkeling: Wat zijn de grote trends?”

In 2020 organiseert VPV Rotterdam een serie van drie evenementen om de marktontwikkelingen voor de Rotterdamse verzekeringssector op een aansprekende en prikkelende manier concreet maken! Op 25 maart is het eerste evenement. Bij dit evenement staan de concrete ontwikkelingen binnen de verzekeringssector centraal.


De marktontwikkelingen
Voor het eerst in lange tijd is er weer sprake van een harde markt. De risicocapaciteit is beperkt en verzekeraars accepteren minder. Is dit een incident of past de harde markt in een bredere marktontwikkeling? En geldt de harde markt alleen voor de schademarkt? Of ook voor de andere markten?


Tijdens de 1e bijeenkomst presenteren Willem Wesselink en Focko Dorhout Mees hun visie op de grote trends en marktontwikkelingen die de komende tijd het sentiment in de markt gaan bepalen.Willem Wesselink werkt ruim 25 jaar in de verzekeringswereld. Na 20 jaar in verschillende commerciële rollen bij Achmea, is Willem via Delta Lloyd bij Nationale Nederlanden terecht gekomen. Binnen NN is hij als Directeur Marketing Pensioen verantwoordelijk voor marketing, commerciële productontwikkeling en digital binnen de pensioen divisie.


Focko Dorhout Mees is binnen de co-assurantie een gezichtsbepalende persoonlijkheid. Na een periode als CEO is hij op dit moment Chairman en Placement Leader van Marsh Nederland. Met zijn lange ervaring kent hij de internationale marktontwikkelingen als geen ander en kan daar levendig over vertellen.

Het programma van 25 maart

17.00 uur

Ontvangst

U bent welkom in het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum, waar een Indisch buffet voor u klaar staat.

18.00 uur

Start van het programma

18.15 uur

Lezing door Willem Wesselink

(45 minuten)

De marktontwikkelingen: Diensteninnovatie in de keten

Nationale Nederlanden heeft in de afgelopen periode een aantal interessante nieuwe diensten ontwikkeld, zoals Crunchr.

Willem ligt in zijn presentatie toe waarom NN deze stap heeft gemaakt en wat de toegevoegde waarde hiervan is voor de keten.

19.15 uur

Lezing door Focko Dorhout Mees

(30 minuten)

De marktontwikkelingen: De ontwikkelingen die de markt hard maken

Focko geeft een toelichting op de ontwikkelingen in de huidige harde assurantiemarkt, die met name de brand en D&O raakt.

19.45 uur

Debat

Hoe kijken we als Rotterdamse verzekeringssector aan tegen de marktontwikkelingen?

Debat met de zaal over de marktontwikkelingen en de gevolgen daarvan

20.15 uur

Netwerkborrel