Leo de Boer (Verbond) noemt kritiek FOCWA uit de lucht gegrepen

Verbondsdirecteur Leo de Boer zegt ‘met verbazing’ kernnis te hebben genomen van de kritiek van DOCWA-voorzitter Peter Brussel dat verzekeraars net hun prijsbeleid het kwaliteitsniveau van schadeherstel in gevaar brengen. “Een uitspraak die u op geen enkele wijze onderbouwt en bovendien niet eerder ter sprake heeft gebracht bij onze leden noch bij het Verbond.”Vervolgens verbindt u aan deze uit de lucht gegrepen stelling ook nog een de conclusie dat verzekeraars de (verkeers)veiligheid in gevaar brengen. Tegen een dergelijke framing maak ik ernstig bezwaar. U jaagt daarmee de consument onterecht angst aan en dat vind ik een kwalijke zaak. Dit klemt nog eens te meer nu u deze uitspraken doet in uw functie als voorzitter van de branchevereniging van herstellers.”                                                                                                                  

 Vorige week verspreidde Focwa een persbericht onder de titel ‘Eisen van verzekeraars brengt veiligheid in gevaar’, waarin de brancheorganisatie waarschuwde voor een onverantwoorde race to the bottom omdat sommige verzekeraars op dit moment schadeherstelbedrijven opnieuw onder druk zouden zetten om hun prijzen te verlagen. “Verzekeraars claimen dat zij willen dat schadeherstellers investeren in kennis en kunde om auto’s veilig te herstellen. Dat betekent dat verzekeraars de sleutel in handen hebben voor tevreden klanten met veilige herstelde auto’s.”

In plaats vanverzekeraars publiekelijk onheus te bejegenen zou Focwa er volgens De Boer beter aan doen haar leden te ondersteunen bij de uitdagingen die hen staan te wachten bij hetvoldoen ana de eigen kwaliteitsstandaard.” De Boer heeft Brussel uitgenodigd voor een gesprek. “Gelet op het gezamenlijk belang van verzekeraars en schadeherstellers bij kwalitatief herstel in een gezonde branche lijkt het me goed om op korte termijn een afspraak in te plannen.”