Leo de Boer (treedt toe tot Raad van Advies van Aplaza

Leo de Boer, directeur Schade en Algemene Beleidszaken van Verbond van Verzekeraars,  zal per 1 juli as toetreden tot de Raad van Advies van Aplaza bv.De bestaande leden zijn Wim Heeres (voorzitter Adfiz), Michael de Nijs (directeur Voogd en Voogd/bestuurslid NVGA) en Fred de Jong (onafhankelijk onderzoeker/consultant).Met de benoeming van Leo de Boer zijn alle partijen op het gebied van ketenintegratie in de verzekeringswereld betrokken bij de verdere ontwikkeling en uitbouw van Aplaza.

De Boer zegt graag toe te treden treedt graag toe tot de Raad van Advies. Onlangs heeft het Verbond van Verzekeraars samen met drie gelieerde stichtingen een convenant ondertekend om te komen tot een Data Competence Centre. “Data zijn de grondstof van de toekomst. Ontwikkelingen gaan snel. De opkomst van nieuwe datatrends en het samengaan van bestaande dataorganisaties vraagt om een gezamenlijke aanpak van de verzekeringsbranch”e, aldus De Boer.

Aplaza is het onafhankelijke IT-platform voor data uitwisseling tussen verzekeraars/ Service providers enerzijds en adviseurs/intermediairs anderzijds.In 2016 hebben wij met 1300 aangesloten adviseurs meer dan 850.000 uren bespaard. Deze aantallen zullen de komende tijd verder toenemen.