Laurens Schox nieuwe manager Nationale-Nederlanden Beurs; Armand Hoftijzer vertrekt

Laurens Schox (38), manager van het Reaal beursbedrijf, krijgt op 18 mei ook de eindverantwoordelijkheid voor Nationale-Nederlanden Beurs. Met de recente overname van het Vivat schadebedrijf door Nationale-Nederlanden zal Armand Hoftijzer zijn verantwoordelijkheden overdragen en zijn carrière buiten NN Zakelijk Schade voortzetten.

Armand Hoftijzer: “Met veel plezier heb ik de integratie van het voormalige beursbedrijf van Delta Lloyd binnen Nationale-Nederlanden op mij genomen. Hiermee heeft Nationale-Nederlanden succesvol zijn herintrede gedaan op de co-assurantiemarkt. Het beursbedrijf is nu goed gepositioneerd, en door de getroffen rendementsmaatregelen een stevig en winstgevend onderdeel van het zakelijk schadebedrijf van Nationale-Nederlanden geworden. Hiermee is het bedrijf nu klaar voor een volgende fase. Tevens is dit een natuurlijk moment om het stokje over te dragen, en ik wens Laurens Schox en alle collega’s van NN en Vivat veel succes met de integratie.”.

Gerard van Rooijen, directeur NN Zakelijk Schade: ‘Onder uitdagende marktomstandigheden heeft Armand het beursbedrijf van NN succesvol geïntegreerd en gepositioneerd in de co-assurantiemarkt. Ik ben Armand zeer erkentelijk voor zijn grote bijdrage aan het succes van het beursbedrijf van NN, en wij wensen hem veel succes in de toekomst. Laurens heeft een brede ervaring in de verzekeringswereld onder andere bij een expertisebureau, makelaar en verzekeraar. Bij Reaal heeft hij in de afgelopen twee jaar leiding gegeven aan de beurs unit. Laurens zal leiding geven aan de integratie van beide Beursbedrijven om onze ambitie te realiseren een toonaangevende speler te zijn op de Nederlandse co-assurantiemarkt.”

Voor zijn indiensttreding bij Reaal werkte Laurens als manager claims bij onder meer Van Ameyde, Tolyo Marine & Nichido Fire, Alphabet Nederland en Cunningham Lindsey (Sedgwick). Armand Hoftijzer werkte voor zijn komst bij NN 17 jaar bij Aon, laatstelijk als Deputy Chief Broking Officer en Managing Director