Kennedy Van der Laan lanceert Global Access Lawyers met groep van internationale, toonaangevende verzekeringsrechtkantoren

Kennedy Van der Laan lanceert samen met vijf andere toonaangevende kantoren Global Access: een wereldwijd platform dat partijen uit de verzekeringsbranche gemakkelijk toegang biedt tot erkende specialisten op het gebied van verzekeringsrecht over de hele wereld. Global Access bestaat, naast Kennedy Van der Laan, uit RPC in het Verenigd Koninkrijk en Azië, Colin Biggers & Paisley in Australië, Hinshaw & Culbertson LLP in de Verenigde Staten, Miller Thomson LLP in Canada en HMN & Partners in Frankrijk.

Samen tellen de Global Access leden 44 kantoorlocaties en meer dan 2.000 advocaten. Deze op de verzekeringssector gerichte samenwerking is een gespecialiseerde aanvulling op het lidmaatschap van Kennedy Van der Laan van TerraLex, wat met 163 aangesloten kantoren in 100 landen één van de grootste netwerken van advocatenkantoren ter wereld is.

In reactie op de lancering van Global Access zei Peter van den Broek, partner bij Kennedy Van der Laan, het volgende: “Het is fantastisch dat we samen met al deze geweldige kantoren, waarmee we altijd graag samenwerken, Global Access lanceren. Dit platform biedt onze klanten een snelle, gemakkelijke toegang tot de internationale top van de juridische markt op het gebied van verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht. Met deze bundeling van krachten kunnen wij de verzekeringsmarkt in een breder perspectief op de hoogte houden van (internationale) ontwikkelingen en nóg beter bijstaan in grensoverschrijdende zaken.”

Hij vervolgt: “Dit concept is ontwikkeld naar aanleiding van feedback van cliënten en zal fungeren als een wereldwijd klankbord voor verzekeraars. In de kern brengt Global Access een groep verzekeringsspecialisten bij elkaar die al veel met elkaar gemeen hebben: we zijn allemaal onafhankelijk en daarom flexibel; we bedienen veelal dezelfde cliënten; we hebben allemaal een passie voor de branche (die we goed kennen, ook van binnen); en we zijn allemaal vastbesloten om nieuwe manieren van samenwerking te onderzoeken die onze cliënten vooruit helpen en hen het leven makkelijker maakt. En niet onbelangrijk: we weten al lang van mekaar dat we het uitstekend met elkaar kunnen vinden! Deze lancering is daarom bovenal ook gewoon erg leuk!”

Meer informatie over Global Access is te vinden op www.globalaccesslawyers.com

Peter van den Broek