Joost Vink nieuwe CEO bij Raetsheren van Orden Groep

Joost Vink wordt per 1 september 2021 de nieuwe CEO van Raetsheren, als opvolger van Herman Verhagen die het bedrijf in 1991 heeft opgericht. Vink is sinds 1984 werkzaam in de verzekeringsbranche, zowel in Nederland als daarbuiten.

Hij is de afgelopen drie jaar werkzaam geweest als Head of Europe voor Starr Companies en als managing director van Starr Europe Insurance Ltd. Daarvoor was hij gedurende bijna vier jaar Managing Director bij HDI Global Se in Nederland en fungeerde hij gedurende  vele jaren in verschillende landen als  General Manager bij AIG/Chartis in onder meer Nederland, Duitsland, Engeland en Zuid-Afrika. Hij begon zijn loopbaan bij Hudig-Langeveldt (inmiddels Aon).

 Doorbouwen op een gedegen fundament

Joost Vink: “Onder leiding van Herman Verhagen is Raetsheren uitgegroeid tot een toonaangevende dienstverlener in de markt van risicomanagement en verzekeringen. De ambitie is om de onderneming verder uit te bouwen in een snel veranderende markt. Daarbij willen we het onderscheidend vermogen met duidelijke keuzes voor specifieke marktsegmenten, waarin de klant centraal staat, koesteren.’’

Herman Verhagen, oprichter van Raetsheren is verheugd met de komst van Joost Vink: “Met gepaste trots kijk ik terug op de afgelopen decennia waarin we samen met betrokken en professionele collega’s en een heldere strategie met de juiste focus, Raetsheren hebben kunnen uitbouwen tot de groep die er nu staat. Met de keuze om onderdeel te zijn van het Amerikaanse Acrisure, blijft het lokale ondernemerschap behouden en tevens hebben onze klanten zo voordeel van innovatieve ontwikkelingen (waaronder Artificial Intelligence), het internationale netwerk en de schaalgrootte van Acrisure. Joost is met zijn ervaring, kennis en uitgebreide internationale netwerk een opvolger aan wie ik met vertrouwen de rol van CEO overdraag”.

Herman Verhagen zal vanuit een rol als Bestuurder van Acrisure Netherlands BV betrokken blijven bij de ontwikkelingen van de Groep.

Bij Raetsheren van Orden Groep zijn 220 medewerkers werkzaam en er wordt op jaarbasis een omzet van ruim 46 miljoen euro gerealiseerd. Raetsheren van Orden Groep bestaat uit de makelaardijbedrijven Raetsheren en MontClair en de volmachtbedrijven Intermont en Your Benefits. In 2020 werd NNAM toegevoegd aan deze groep.

Het Amerikaanse Acrisure is opgericht in 2005. Gedreven door ambitie en ondernemerschap is Acrisure inmiddels gegroeid tot een organisatie die gepositioneerd is in de top 10 van “Global Brokers” met meer dan $ 2,3 miljard aan inkomsten. Acrisure heeft een belangrijke focus op data en data-analyses, alsmede op toepassing van technologische innovaties. De aandelen van Acrisure zijn grotendeels in eigendom van de ‘’agency partners’’ en het managementteam. Ook voor de komende jaren wordt ingezet op verdere groei, zowel autonoom als middels acquisities.