JLT Specialty gaat cybercapaciteit in Europa verder uitbreiden onder leiding van Sjaak Schouteren

JLT Specialty (JLT), de specialistische verzekeringsmakelaar en risicoadviseur, wil expansie van haar cyberpractice in continentaal Europa. Zoals Risk & Business afgelopen vrijdag als eerste meldde wil de makelaar dit doel realiseren met de benoeming per 1 februari jl. van Sjaak Schouteren als Partner van het Europese Cyber Team.

Om ondersteuning te geven aan de groei van JLT Specialty’s toonaangevende cyberrisicoproposities zal Sjaak als marktleider vanuit de standplaats Rotterdam leiding gaan geven aan businessdevelopment en het vergroten van het risicobewustzijn bij klanten door heel Europa. Zijn benoeming is onderdeel van de vergroting van JLT Specialty’s Europese aanwezigheid met een groter Europees team dat zich specifiek richt op cyberrisicomanagement en verzekeringsoplossingen.

Sjaak Schouteren komt over van Aon waar hij als Manager Cyber Risk Solutions verantwoordelijk was voor alle cyberproposities binnen Nederland. Daarvoor was hij als Business Development Manager werkzaam voor schade-expertisebureau Cunningham Lindsey, waar hij verantwoordelijk was voor productdevelopment en daar aan de basis stond van de ontwikkeling van het cyberteam. Hij  is ook voorzitter geweest van het Cyber Platform van de VNAB. Daarnaast is hij een van de oprichters van Young InSurance Nederland en België. Voor dit werk heeft hij ook de NARIM award ontvangen in 2014.

Mark Wood, vice-voorzitter JLT Specialty Europe en voorzitter JLT Financial Lines Group: “Groei van en investeren in onze cybercapaciteiten is van essentieel belang voor onze groeistrategie in de komende vijf jaren. We zijn in staat om onze klanten in heel Europa het beste te bieden met een Cyber Team dat elkaar versterkt en ondersteunt.” Sarah Stephens, hoofd Cyber JLT Specialty:Gegeven de groei in cyberrisk-gerelateerde schades in Europa en de behoefte bij onze klanten voor gespecialiseerde expertise komt de  komst van Sjaak als geroepen. Hij zal de ‘driver’ zijn in het vergroten van het risicobewustzijn bij onze klanten. Hij heeft een zeer goed trackrecord als het gaat om het laten groeien en ontwikkelen van verschillende markten, wat een grote bijdrage zal leveren aan onze wens om nog meer innovatieve oplossingen te bieden aan Europese organisaties.”

Sjaak Schouteren, partner bij JLT Specialty geeft tenslotte aan verheugd te zijn met deze stap: “Ik ben erg blij met deze stap en kijk ernaar uit om met mijn Europese collega’s samen te werken om met onze kennis en expertise op het gebied van riskmanagement de steeds groter wordende cyberrisico’s in beeld te brengen, te mitigeren en te verzekeren.Ik kijk ernaar uit om de kansen en mogelijkheden te benutten die JLT biedt voor haar klanten en zo het beste van Europese en Londense cyber verzekerings- en riskmanagementmarkten voor nieuwe en bestaande Europese klanten beschikbaar te stellen.”

JLT is één van ’s werelds grootste verzekeringsmakelaars en heeft kantoren in 40 regio’s waar ongeveer 10.600 werknemers werkzaam zijn. Van daaruit worden klanten bediend in 135 landen op het gebied van  Risk Management-, verzekerings-  en Employee Benefits-oplossingen.  JLT Netherlands levert met 17 medewerkers diensten als verzekeringsmakelaar aan verschillende bedrijven in de Marine & Energy sector
(olie, gas en windmolenparken), scheepvaart en scheepsbouw, offshore constructie en aannemerij, baggeren en landwinningsprojecten, havens en terminals