Jeroen Weurding (Swiss Re Corporate Solutions): Verzekeringsbranche moet durven nieuwe risico’s te accepteren

 

“Verzekeraars moeten meer durven nieuwe risico’s te accepteren. En innovatief zijn. Simpelweg, omdat onze klanten dat van ons verlangen.” Dat stelt Jeroen Weurding, Country Manager Benelux bij Swiss Re Corporate Solutions, in een interview in het gisteren verschenen digitale magazine van Risk & Business. Daarin pleit hij er ook voor om meer samen te werken met de verzekerde bedrijven om van de nieuwe risico’s, waarvan doorgaans nog geen schadestatistieken voorhanden zijn, alsnog een adequate risicopremie vast te kunnen stellen.”

 

Sinds de start in de Benelux in 2012 heeft Swiss Re Corporate Solutions een forse groei doorgemaakt, in omzet en in mankracht (23 medewerkers per medio september). Hij schrijft dat in de eerste plaats toe aan de bewuste keuze voor een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en voor ervaren verzekeringsprofessionals, zowel aan de voorkant bij de acceptatie van risico’s als bij de in zijn ogen minstens net zo belangrijke schadebehandeling. “We willen op alle fronten onderscheidend zijn, onder meer met afwijkende, innovatieve oplossingen, maar ook met een klantgerichte schaderegeling. En dienstverlening is mensenwerk”, aldus Weurding, die in Nederland een prominente plaats wil verwerven in alle lines of business waarin ze  nu actief zijn. “In de  constructie industrie (on- & offshore) en agrarisch industrie  een plaats in de Top-3. In het algemeen willen wij vaker de rol van leidende verzekeraar op ons nemen. Maar ambitie is allemaal mooi, het gaat er uiteindelijk allemaal om dat wij waarde blijven toevoegen aan onze klanten en makelaars.”

In het interview zegt Jeroen Weurding de toekomst van de (groot)zakelijke verzekeringsbranche positief tegemoet te zien. “Het is een sterk competitieve markt die gekenmerkt wordt door een hoge mate van professionaliteit, kwaliteit en know how. De markt zal echter niet vanzelf groeien, daar zal je zelf alle effort in moeten steken.” Daarbij zegt hij het jammer te vinden dat zo langzamerhand alle Nederlandse verzekeraars zich uit dit segment hebben teruggetrokken. “Jammer, want de markt biedt in mijn ogen voldoende kansen. Zeker wanneer wordt ingezet op innovatie. Wat dat betreft kent ons land een aantal interessante bedrijven en bedrijfstakken die in hun segment voorop lopen, zoals offshore wind, watermanagement en de agrarische sector. Daar moet je als verzekeraar bij willen zijn en via een nauwe samenwerking met makelaar en vooral de bedrijven zelf op zoek gaan naar  passende oplossingen.”

Het gehele interview kunt u lezen op: http://riskbusiness.kinsta.cloud/wp-content/uploads/2017/07/RenB4_2017.pdf.