Jeroen Everling en Dolf Balink maken overstap van WTW naar Howden

  Jeroen Everling en Dolf Balink verruilen Willis Towers Watson voor Howden Insurance Brokers. Dat hebben beiden vandaag los van elkaar bekend gemaakt aan hun collega’s. Everling, die de afgelopen zeven jaar opereerde als CEO van Willis BV en ruim 5,5 jaar  als Head of Benelux Corporate Risk and Broking, treedt na zijn opzegtermijn per 2 maart 2022 in dienst van Howden; Balink, die ruim 11 jaar werkzaam was als Director Placement & Claims, maakt naar verluidt eerder de overstap in een soortgelijke functie.

Beiden zijn al lang werkzaam in de zakelijke verzekeringsbranche. Everling begon in 1998 als trainee bij Marsh, werkte daar vervolgens als Global Account Director, als European Practice Leader Food & Agriculture en de laatste ruim drie jaar als Regional Director. Daarna maakte hij de overstap naar Aon, waar hij   ruim negen jaar werkzaam was: aanvankelijk als Account Director en ruim 8,5 jaar als Executive Director. Balink werkt sinds 1993 in de branche, waarin hij begon bij het toenmalige Sedgwick als manager, een functie die hij vervolgde bij Marsh en in totaal ruim 13 jaar zou vervullen. Sinds 2010 werkt hij bij Willis.

Over zijn overstap naar Howden zegt Jeroen Everling: “Ik ben blij met de uitdaging die Howden mij biedt om samen met Dolf en Martin Bezemer, Ronald Harms en Jan Oosterom het bedrijf verder uit te bouwen, zowel autonoom als via acquisities. Vooral het ondernemerschap en het sociale element, goed zorgen voor de medewerkers, spreekt me aan. Daar heb ik me bij Willis ook altijd sterk voor gemaakt. Ik heb altijd met plezier gewerkt bij WTW, maar door de overnameperikelen (Aon, AJ Gallagher) zat het bedrijf de afgelopen 18 maanden in een rollercoaster  en was het lastig strategisch beleid te voeren. Mede hierdoor was er mijns inziens helaas  te weinig aandacht voor het menselijk aspect, een van de redenen voor mijn vertrek.”

Dolf Balink