Jean van Oosterhout loopt namens AGCS voor ALS de New York Marathon


Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) is op tal van vlakken een sociaal betrokken onderneming en draagt ook de Stichting ALS een warm hart toe. Op 3 november 2019 organiseert de Stichting ALS een unieke actie om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de nu nog dodelijke ziekte ALS. Een van de werknemers van AGCS,  Jean van Oosterhout , Senior Claims Examiner, gaat op 3 november 2019 de New York City Marathon lopen om geld in te zamelen voor dit belangrijke doel.

Saillant detail is dat Van Oosterhout al 10 jaar lijdt aan de zeldzame aandoening Guillain-Barré, een auto immuunziekte die de zenuwbanen ernstig aantast, en op dit moment niet meer dan 10 km  kan hardlopen. Op 3 november 2009 kreeg Van Oosterhout in het ziekenhuis te horen dat hij aan de genoemde zeldzame ziekte lijdt. Dat leidde vrij snel  tot het uitvallen van zenuw- en spierfuncties  en uiteindelijk verlamming van het gehele lichaam en een volledig verlies van gevoel. Bewegen en voelen kon hij niet meer, maar ook slikken en zelfstandig ademen was niet meer mogelijk.  Tegen de verwachtingen in herstelde hij wel en ging hij uiteindelijk weer aan het werk, aanvankelijk in een rolstoel.

Van Oosterhout: “Begin maart ontving ik een informatieve mail van de Stichting ALS, waarin stond dat zij een uniek evenement organiseren om geld in te zamelen voor onderzoek, zodat hopelijk ook voor de vreselijke aandoening ALS een behandelmethode wordt gevonden. Het was niet de inhoud van deze mail, maar de datum van het evenement die mijn aandacht trok: 3 november 2019.Op die dag is het precies 10 jaar geleden, dat de artsen vertelden dat ik ziek was en herstel niet mocht worden verwacht. De rest is geschiedenis. Ik heb het aan de medische wetenschap te danken, dat ik tegen de verwachtingen in bijna hersteld ben, en aan AGCS dat ik back in business ben. Het is daarom dat ik graag iets terug wil doen. Ik heb besloten de Stichting ALS te helpen met het inzamelen van geld voor onderzoek, in de hoop dat patiënten die lijden aan ALS mogen herstellen, net zoals ik mocht herstellen van mijn aandoening.  Op zondag 3 november 2019, precies 10 jaar nadat ik ziek werd, zal ik voor de Stichting ALS, de New York City Marathon gaan lopen en finishen.

Meer over de actie van Jean en de sponsormogelijkheden: https://www.alsrunners.nl/actie/jean-van-oosterhout