Jean-Paul Ligthart nieuwe voorzitter Verenigde RegioBank Adviseurs

s

Tijdens een bijzondere (digitale) Algemene Ledenvergadering is Jean-Paul Ligthart door de leden van de Verenigde RegioBank Adviseurs, VRA, gekozen tot voorzitter. Hij volgt in deze functie Cees Meijer op die per 1 januari 2022 is teruggetreden uit het bestuur.

Tijdens dezelfde vergadering werden als leden van het bestuur gekozen
Joke Scheffers-Veerman, mede-eigenaar van kantoren in Zevenhuizen, Bleiswijk en Woubrugge en Job Steenland,directeur en eigenaar van Van Campen & Dijkstra met het hoofdkantoor in Gorredijk.

Verenigde RegioBank Adviseurs
RegioBank is één van de grootste Franchiseorganisaties in Nederland. RegioBank werkt samen met onafhankelijk financieel advieskantoren. De Verenigde RegioBank Adviseurs is de vereniging die de belangen behartigt van de franchisenemers.

Vertrouwen, bereikbaarheid en overzicht
Jean-Paul Ligthart: “Onze leden hebben over het algemeen een sterke positie binnen de gemeenschap waar zij gevestigd zijn. Veel kantoren zijn gevestigd in gebieden waar filialen van andere banken niet meer aanwezig zijn. Een relevant deel van de consument vindt het aantrekkelijk om, naast de mogelijkheid van digitale bancaire contacten, ook af en toe een kantoor binnen te kunnen lopen om een vraag te kunnen stellen of bepaalde adviezen in te winnen. Naast advies en bemiddeling op het gebied van hypothecair krediet, zijn bijna al onze leden ook actief op het gebied van verzekeringen. Deze combinatie biedt extra mogelijkheden om consumenten te helpen overzicht te behouden over de verschillende onderdelen van hun financiën.

Naast de particuliere klanten kunnen wij nu ook zakelijk krediet adviseren en bemiddelen. Dit biedt een meerwaarde voor onze leden omdat zij op deze manier ook hun lokale collega-ondernemers nog beter kunnen helpen, naast het bieden van de zakelijke verzekeringsactiviteiten”.

Het bestuur van de VRA is met deze verkiezing als volgt samengesteld:

Jean-Paul Ligthart                             

Jaap de Bruijn                                   

Eliana van der Jagt-Kalverda           

Joke Scheffers-Vermeer                  

Job Steenland                                   

Johan Steenge                                  

Jeanet Hartevelt-van Tol