Interpolis brengt schade aan kassen in beeld met luchtfoto’s

De schade aan kassen door de storm van 18 januari wordt op verzoek van Interpolis met luchtfoto’s in beeld gebracht. Het gaat om een test in de regio Westland. Glastuinbouwbedrijven in dit gebied kunnen zich nu al melden om toegang te krijgen tot de foto’s van de schade aan hun bedrijf. De foto’s laten zien waar het kasdek beschadigd is en helpen om nog gerichter over te gaan tot noodoplossingen en herstel.

PinC Agro is gespecialiseerd in noodhulp. Peter Post van PinC Agro: “We startten eind 2017 een project met Interpolis om schade aan kassen te inventariseren met luchtfotografie. We analyseren de luchtfoto’s met speciale software en tellen het aantal kapotte ruiten per bedrijf. Bij een calamiteit, zoals de storm van 18 januari, doen we ervaring op met het verzamelen van data. Hiermee kunnen we de techniek verfijnen en de werkwijze bij calamiteiten in een regio verder ontwikkelen.”

De luchtfoto’s van een glastuinbouwbedrijf met schade uit de regio op de afbeelding, komen zo snel mogelijk beschikbaar voor de ondernemer. Ondernemers die toegang willen tot hun foto’s gaan hiervoor naar www.pincagro.nl/luchtfoto. Ondernemers die schade hebben gemeld bij Interpolis worden door PinC Agro benaderd als er een e-mailadres bekend is.

Foto Interpolis/PinC Agro

I