Intensievere samenwerking Voogd & Voogd en NN

Serviceprovider Voogd & Voogd en Nationale-Nederlanden hebben het voornemen intensiever te gaan samenwerken op het gebied van particuliere schadeverzekeringen. Beide partijen hebben hiertoe een intentieverklaring getekend. Deze samenwerking sluit aan bij de strategische keuzes van Voogd & Voogd om allianties en partnerships te vormen met verzekeraars rondom het versterken van productinnovatie en het vergroten van de efficiëntie van processen. Hierbij is het intermediair een belangrijke business partner.
Vanuit het samenwerkingsverband richten beide partners zich op acceptatie en mutaties van particuliere schadeverzekeringen. Nationale-Nederlanden blijft risicodrager en verstrekt een volmacht aan een dochteronderneming van Voogd & Voogd, Nationale-Nederlanden Schadeservices. Binnen deze onderneming zullen ook de bestaande activiteiten van Delta Lloyd voor particuliere schadeverzekeringen worden uitgevoerd. De samenwerking zal actief zijn onder het label Nationale-Nederlanden en opereert onafhankelijk van de andere activiteiten van Voogd & Voogd. Voogd & Voogd beschikt over een toonaangevend IT-systeem in de (intermediaire) markt. Hierdoor zal de kwaliteit en efficiëntie in de digitale dienstverlening van Nationale-Nederlanden naar klanten en adviseurs en de beoogde groei tegen gezonde marges in de particuliere schademarkt verder kunnen verbeteren. NN blijft de productontwikkeling, marketing en verkoopondersteuning uitvoeren.

Krachtig samenwerkingsmodel
Bas de Voogd (CEO) en Michael de Nijs (CFO/COO), directie Voogd & Voogd: “Wij zien de beoogde intensieve samenwerking met Nationale-Nederlanden als een krachtig vervolg op de succesvolle samenwerking binnen Delta Lloyd Schade Services (DLSS), die wij begin 2017 zijn gestart. Het is voor Voogd & Voogd strategisch een flinke stap voorwaarts bij het realiseren van onze ambities om de beste serviceprovider voor verzekeraars te worden. Intermediair en particuliere klanten van Nationale-Nederlanden worden met inzet van onze moderne IT-hulpmiddelen op een digitale en klantgerichte wijze bediend. Tegelijkertijd maken wij de distributie en afhandeling kostenefficiënter, waardoor er een sterk concurrerend businessmodel ontstaat voor Nationale-Nederlanden”.


De komende maanden worden de plannen verder uitgewerkt; het samenwerkingsverband start komende zomer. Deze voornemens zijn onder voorbehoud van een advies van de ondernemingsraden van Voogd & Voogd.