Insurtechbedrijf Zego opent na Rotterdam ook een kantoor in de hoofdstad

Naast het kantoor in Rotterdam aan het Hoflein  heeft insurecthbedrijf Zego nu ook een tweede kantoor in Nederland geopend: aan het weesperplein in Amsterdam.  “We zijn nog druk bezig met de inrichting, maar onze collega Marielle Goemans heeft het Zego NL team vandaag alvast verrast met een Zego-branded, zelfgemaakt mozaïek tafeltje!”, meldt het bedrijf op LinkediN, dat inmiddels in ons land 12 medewerkers telt.

Zego (www.zego.nl)  is een insurtech gestart in 2016 in het VK en inmiddels actief in meerdere landen in Europa. Door een flexibele en moderne verzekeringsoplossing te bieden stelt het wagenparken in staat om tijd en geld te besparen. “We nemen verzekeren als startpunt, maar doen meer dan verzekeren alleen. Door gebruik te maken van data en telematica kunnen we klanten in het online wagenparkportal inzicht geven in het rijgedrag binnen het wagenpark en actief risicobeheer en advies bieden zodat rijgedrag verbeterd kan worden. Beter rijden betekent veiliger, zuiniger en schoner rijden (denk aan vermindering in brandstofverbruik, CO2-uitstoot, stilstand, etc.). Dit helpt wagenparken niet alleen hun premie, maar ook andere wagenparkkosten onder controle te houden”, aldus Zego, dat wagenparken daarbij de keuzemogelijkheid biedt  tussen een op gebruik gebaseerde- of vaste premie (of een combinatie hiervan). 

Sinds de oprichting in 2016 is Zego gegroeid in het ondersteunen van bedrijven in het VK en in heel Europa en werkt het samen met bedrijven zoals BP, Aon en Voi. Zego heeft ook meer dan $240 miljoen aan financiering opgehaald en was de eerste Britse insurtech die op meer dan $1 miljard werd gewaardeerd.