Insurtech verzekeraar Lemonade wil nog niet officieel reageren op keuze voor Amsterdam als eerste Europese vestiging


Afgelopen dinsdag meldde Risk & Business dat de Amerikaanse insurtech verzekeraar Lemonade naar alle waarschijnlijkheid haar eerste Europese vestiging gaat openen in Amsterdam. Daarbij baseerde de redactie zich op een drietal vacatures voor de regio Amsterdam die Lemonade heeft gepubliceerd op de eigen website:  https://makers.lemonade.com/. Voor de functies van Office Manager, EU Claims Experience Manager en Senior Product Designer.

We hebben deze week Lemonade voor nadere informatie over de plannen gevraagd. In een schriftelijke reactie geeft de verzekeraar aan ‘nog niet openlijk over de Europese activiteiten te kunnen spreken’. Daarbij zegt men toe ons hierover te informeren zodra dat wel mogelijk is. Lemonade biedt woonverzekeringen rechtstreeks aan op basis van kunstmatige intelligentie en robottechnologie.

Twee jaar geleden had de verzekeraar nog 96 klanten en 21 medewerkers; inmiddels zijn die aantallen explosief gestegen naar 250.000 klanten en 100 medewerkers. Daarmee claimt Lemonade het hoogste aantal klanten per medewerker te hebben in de verzekeringsbranche. State Farm zou met 500 klanten per werknemer op de tweede plaats komen, gevolgd door GEICO (400), Allstate (246) en Farmers (143).