InsurTech verzekeraar Lemonade breidt productenpalet uit met huisdierverzekeringen

De Amerikaanse insurtech verzekeraar, die in Amerika en Europa woonverzekeringen en aansprakelijkheidsverzekeringen rechtstreeks aanbiedt op basis van kunstmatige intelligentie en robottechnologie, heeft deze week bekend gemaakt dat zij het productenpalet uitbreidt met huisdierverzekeringen voor honden en katten. Lemonade wil later dit jaar met het product op de markt komen. Online wordt geïnteresseerden reeds de mogelijkheid geboden kennis te nemen van de nieuwe verzekeringen.

Het nieuwe product zal op dezelfde manier worden aangeboden als de eerdere producten: zowel de aanvraag, acceptatie, schadebehandeling en schadebetalingen vinden zoveel mogelijk digitaal en langs volledig geautomatiseerde weg, zonder dat er menselijke ‘handjes’ aan te pas komen.

“Veel medewerkers van Lemonade, onder wie ik zelf, zijn toegewijde huisdierbezitters en hebben besloten ‘een droomverzekering’ te ontwikkelingen tegen de kosten van medische behandelingen voor honden en katten”, zegt mede-oprichter en COO Shai Wininger van Lemonade. “Velen van ons zien onze huisdieren als gezinsleden, maar slechts weinigen sluiten voor hen een ziektekostenverzekering af. Wij zien het als een uitdaging om een verzekeringsproduct te ontwikkelen dat deze leemte opvult door met een betaalbare en voor iedereen toegankelijke ziektekostenverzekering te komen.”