InsurTech Open Innovation Programma open voor verzekeraars

Het InsurTech Open Innovation Programma van het Verbond en partner Plug and Play Tech Center is open voor verzekeraars. Dit individuele programma is gepositioneerd bovenop het reguliere lidmaatschap van het Verbond, waaraan alle leden deel kunnen nemen. Medio november was de soft launch van dit programma.

Het InsurTech Open Innovation Programma richt zich op het signaleren en verkennen van trends, het delen van best practices én het leren anticiperen op startups. Om zo de meest ontwrichtende technologieën in kaart te brengen vanuit kennisuitwisseling en thought leadership. Met dit programma ondersteunt Plug and Play Tech Center verzekeraars bij specifieke uitdagingen door de creatie van klantwaarde en het leveren van maatwerk.

Ins en outs programma

De soft launch gaf deelnemers een inkijkje in de inhoud van het programma. Zo gaf de keynote van Bridgestone inzicht in een innovatie aanpak in een andere sector waarbij cross-sectorale innovatie van essentieel belang is. De keynote van Willis Towers Watson benadrukte het belang van data delen in de context van Open Insurance. Ook pitchten een aantal interessante Insurtech startups uit het netwerk van Plug and Play. Verzekeraars maakten kennis met:

  • Dirk Huibers van Spotr, een oplossing die automatische inspectie van commercieel vastgoed mogelijk maakt via Artificial Intelligence en beelddata van satellieten, drones, en open web platforms.
  • Guido van Nispen van Insiber, een onafhankelijk support platform voor MKB cybersecurity en cyber-insurance.
  • Niklas Best van oska health, een oplossing om patiënten met chronische nierpatiënten beter te ondersteunen tussen hun bezoeken aan de huisarts.
  • J (Ramesh) Sairamesh van CapsicoHealth, een platform die waardegedreven zorg en AI combineert om risico en kosten te verlagen en kwaliteit te waarborgen.

De Goudse doet mee

De sessie eindigde met een paneldiscussie over de waarde van open innovatie in de verzekeringssector. Onderwerpen die de revue passeerden waren onder andere het belang om ruimte te creëren voor open innovatie, de kracht van datagedreven Open Insurance en wat verzekeraars kunnen leren van innovaties in andere sectoren als mobiliteit en de gezondheidszorg.

Het panel bestond onder andere uit De Goudse en Nationale Nederlanden. Zij benadrukten het belang van het programma en deelden hun inzichten. De Goudse maakte overigens ook bekend deel te nemen aan het programma. Het Verbond bedankt de aanwezige leden en partners voor hun bijdrage aan deze succesvolle en inspirerende middag. Dank ook aan onze keynote speakers en panelists voor het delen van hun kennis en inzicht: Marc Notenboom (Bridgestone Mobility Solutions), Magdalena Ramada Sarasola, PhD (Willis Towers Watson), Harry van der Zwan (Nationale-Nederlanden) en Bernardo Walta (De Goudse Verzekeringen