ING sluit ruim helft bankkantoren en schrapt 440 banen in Nederland

ING Bank voert een nieuwe sanering van het Nederlandse kantorennetwerk door, waarbij meer dan de helft van de vestigingen sluit: 69 van de 128. Daarbij verdwijnen 440 fulltimebanen: 240 bij de kantorenorganisatie en nog eens 200 bij bedrijfsonderdelen die zich bezighouden met advies aan klanten.Volgens ING Bank is dat nodig, omdat klanten steeds minder een traditioneel bankkantoor bezoeken en steeds meer gebruik maakt van de digitale diensten.

ING Bank maakt de nieuwe sanering vanochtend bekend. De nieuwe reorganisatie komt bovenop ingrepen die het financiële concern vorig jaar al had aangekondigd.Vorig jaar zomer kondigde ING al aan een kwart van de toen in totaal 170 kantoren te sluiten. Daar komen deze sluitingen dus nog bij. Ook Rabobank besloot vorig jaar kantoren te sluiten.

ING benadrukt dat er in plaats van kantoren wordt ingezet op servicepunten. Dat zijn locaties in winkels als Primera en Bruna waar de ondernemer van de winkel een training heeft gevolgd om klanten van ING te helpen bij vragen. Van dit soort punten krijgt ING er komende tijd juist meer bij. Dit aantal wordt uitgebreid van 246 naar 321 locaties.

ING telt in Nederland ongeveer 15.000 medewerkers. Het financiële concern kondigde in november nog aan dat er ongeveer duizend banen werden geschrapt bij de zakenbank en de activiteiten voor consumenten in het buitenland.

Bronnen NOS en RTL Nieuws