Independer start met vergelijking bestelautoverzekering

 

Independer lanceert vandaag een vergelijkings- en adviesmodule voor bestelautoverzekeringen. De module is gericht op particulieren en kleine zakelijke ondernemers. Independer is de eerste vergelijkingssite die naast de mogelijkheid om te vergelijken en af te sluiten ook advies gaat geven over de best passende bestelautoverzekering. De nieuwe module maakt het enerzijds makkelijk om de best passende verzekering te vinden en af te sluiten. Anderzijds biedt Independer aanbieders van bestelautoverzekeringen een platform om hun producten aan te bieden aan de consument.

Nederland telt momenteel zo’n miljoen bestelauto’s. Ongeveer de helft daarvan is in bezit van particulieren en kleine ondernemers. Dat is de doelgroep waar Independer zich op richt met deze nieuwe module. Maarten Lemmers, woordvoerder bij Independer: “Op dit moment zoeken dagelijks al zo’n tweehonderd mensen op onze website naar een bestelautoverzekering. Met onze nieuwe module zetten we de eerste stap om deze groep optimaal te kunnen bedienen. Mensen kunnen in de vergelijking zoeken naar de best passende bestelautoverzekering, of telefonisch advies hierover inwinnen bij een van onze experts.”

Gefaseerde introductie

“We hebben bewust gekozen voor een gefaseerde introductie van de nieuwe bestelautomodule”, zegt Lemmers. “Zo kunnen we tijdens de doorontwikkeling van dit product leren van onze klanten. Belangrijke verbeterpunten over bijvoorbeeld de gebruiksvriendelijkheid van de website en manieren van informeren van de klant, nemen we direct mee in de volgende fase.”

De bestelautomodule begint met een goede prijsvergelijking, waarin ook dekkingsadvies (WA, BC of VC) wordt gegeven. De module is volledig responsive en daarmee dus geschikt voor desktop, tablet en mobiel. In de volgende fase wordt de vergelijking uitgebreid met advies op basis van prijs/kwaliteit. Uiteindelijk gaat Independer via de module ook aanvullende verzekeringen voor bestelauto’s adviseren en aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan een verzekering voor vervoerde zaken. “Independer is marktleider als aanbieder van online autoverzekeringen. De ambitie is om deze positie ook te verkrijgen bij bestelautoverzekeringen.”