Independer gaat samenwerken met Lemonade

Vergelijkings- en adviesplatform Independer gaat samenwerken met de innovatieve inboedel- en aansprakelijkheidsverzekeraar Lemonade. Het Amerikaanse techbedrijf biedt sinds april dit jaar verzekeringen aan op de Nederlandse markt. Consumenten die een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering zoeken via Independer, kunnen vanaf nu dus ook kiezen voor Lemonade.

Felix Tenniglo, algemeen directeur van Independer, is blij met de samenwerking: “In de Nederlandse verzekeringsmarkt is ruimte voor nieuwe spelers. Lemonade kent een innovatief verzekeringsmodel en doet het goed in o.a. Amerika. Sinds kort is Lemonade ook gestart in Nederland. Independer helpt consumenten bij het maken van de beste keuze. En we zijn daarom verheugd dat we nu ook de inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering van Lemonade – naast alle andere aanbieders – aan kunnen bieden.”

Lemonade is een jong Amerikaans techbedrijf dat de verzekeringsmarkt bestormt met hun ‘Polis 2.0’, een vereenvoudigde en gedigitaliseerde polis. Acceptatie en claimafwikkeling vindt vooral plaats op basis van kunstmatige intelligentie. Lemonade wil graag sociale impact maken. Een vast deel van de premie wordt gebruikt voor bedrijfskosten. De rest is voor schadevergoedingen en wat overblijft gaat naar een goed doel dat klanten zelf bepalen.   

Ori Hanani, VP Europese Operaties bij Lemonade: “We willen de Nederlandse consument een snelle, betaalbare en sociaal-gedreven verzekering aanbieden. Deze wordt aangedreven door kunstmatige intelligentie en belooft een geweldige ervaring voor de consument. Het is fantastisch om dit samen te kunnen doen met het grootste advies- en vergelijkingsplatform van Nederland als partner. We kijken enorm uit naar de samenwerking met Independer.”