InCharity: Nieuw branchebreed initiatief voor sportief marktevent voor het goede doel

Onder de naam InCharity komt er in elk geval voor de komende drie jaar een nieuw branchebreed sportief evenement voor teams van medewerkers werkzaam in en voor de verzekeringsbranche: makelaars/tussenpersonen, verzekeraars, expertise-, taxatie- en onderzoeksbureaus, advocatenkantoren, adviesbureaus, riskafdelingen bij bedrijvenmanagers, reconditioneringsbedrijven en andere schadeherstelbedrijven.

De eerste bijeenkomst  zal op donderdagmiddag 10 september 2020 plaatsvinden bij UP Events aan de Tom Schreursweg 8 in (1067 MC) in Amsterdam en heeft als thema ‘Expeditie Robinson’. Teams van 5 personen zullen die middag de krachten met elkaar kunnen meten op het gebied van kracht, snelheid, behendigheid en samenwerking. Bij goed weer zal het event buiten plaatsvinden; bij slecht weer zal er binnen een alternatief programma worden gehouden. Het goede doel is volgend jaar ALS; voor 2021 en 2022 zal de opbrengst van het evenement  worden toebedeeld aan andere goede doelen.

De Stichting InCharity is een gezamenlijk initiatief van een aantal professionals uit de verzekerings-, expertise- en schadeherstelbranche: Patrick Neeleman en Natasja den Otter (BELFOR), Marina Bruinenberg en Geert Jan Groen (MS Amlin), Rianne Bakker (Meijers), Jean van Oosterhout (AGCS/Allianz), Niels de Kock en Friederieke Schubert (Crawford & Company/Broadspire). 

“Met de komst van dit event hoopt InCharity invulling ter geven aan een mooi en nieuw idee om met elkaar een maatschappelijk verantwoord een goed doel te ondersteunen in de vorm van een sportief even”, aldus de initiatiefnemers. Zij bedanken Bas Baks( CMS) voor het kosteloos opstellen van stichtingsakte, Michiel Bredius (Klap) voor het verzekeren van dit evenement, Maike Vries (Brand Design Studi) voor het ontwerpen van het logo en Wim Span (VNAB) voor het ter beschikking stellen van een platform.

ALS

De initatiefnemers hebben zich laten inspireren door het succesvolle Crawford ALS Beach Volleybal  dat vijf jaar is georganiseerd. “Met de komst van het Crawford volleybaltoernooi, destijds onder bezielende leiding van Rianne & Jurgen Baumann, werd een geweldig evenement in de markt gezet waarbij het succes vijf jaar lang ongekend was. Een grote diversiteit van branchecollega’s zetten zich destijds in om voor de ziekte ALS geld in te zamelen. Helaas is daarbij als nog steeds niet de wereld uitgeslagen, maar met iedere euro kwamen we wel dichterbij. Rianne & Jurgen hebben destijds de toon gezet dat ‘als je jezelf goed wilt voelen dat je ook goed moet doen’ en zo is dus het InCharity-event ontstaan.”

Keuze voor jaarlijks een ander goed doel

In 2020, 2021 en 2022 zal InCharity  een goed doel steunen en daarbij hopen op de medewerking van de branche. Het team achter InCharity heeft er bewust voor gekozen om drie verschillende goede doelen te steunen: om verscheidenheid aan te brengen  maar vooral omdat ieder doel een gezicht – en dus aandacht – verdient.” In het eerste jaar zal de Stichting ALS  worden gesteund en de goede doelen voor 2021 en 2022 zullen later bekend worden gemaakt.

De mensen achter InCharity zullen in de komende tijd marktpartijen benaderen om teams van vijf personen samen te stellen en daarmee geld op te halen voor het goede doel. De kosten per team bedragen 160 euro waarvoor alle  teamspelers ook deel mogen nemen aan de afsluitende BBQ en ieder twee consumptiebonnen krijgen. Er kunnen maximaal 40 teams inschrijven. Er worden daarnaast ook een viertal sponsorpakketten aangeboden aan bedrijven ter waarde van 500, 1.000, 1.500 en 2.000 euro.   Voor meer informatie en aanmelden: stichting.incharity@gmail.com.  

Bij de foto de initiatiefnemers van InCharity: op de voorgrond v.l.n.r. Patrick Neeleman, Jean van Oosterhout, Niels de Kock en Wim Span; achter Rianne Bakker, Natasja den Otter, Tom Bos (ALS) en Marina Bruinenberg. Op de foto ontbreken Friederieke Schubert en Geert Jan Groen.