In Memoriam Jan Boeren

“Niet echt onverwacht en toch een klap, zijn gezondheid was al lang niet goed en het onderhoud van de jungle rond zijn sta-caravan lukte allang niet meer.

Als broekie op de beurs begin jaren negentig moest ik  naar die voetballer met die krullenkop,  die gelijk zag dat je het helemaal fout had maar na een zucht toch een oplossing voor je zocht. Geduldig sleeptechniek uitleggend, koppig nieuwe teksten afwijzend met de woorden ‘het staat er al dus waarom zouden we het wijzigen’ en een voor een verzekeraar lastig geheugen voor minder goede reders. Eerst assuradeur bij Tulleners van Buren die ook nog tekende voor Fraser en daarna HDI. De telefoon werd opgenomen met een berookte stem en steevast ‘Met Boeren…..’

Jenny, eveneens als broekie op de beurs: “Gezeten bij Harry Mulder bij Amsterdam Holland Assuradeuren met Ben van Veldhoven in de box tegenover Jan. En dat er dan een makelaar tegen over je komt zitten met een contract. De makelaar die net ook bij Jan was geweest. En als je hem dan langs die makelaar aankijkt dat hij ‘nee’ schudt met zijn hoofd.

Ik maar zoeken en kijken in die sluitnota wat ik over het hoofd zag. En tot twee keer toe hè!  En dat betekende wat hoor: als Jan als echte leader op de markt zei dat iets niet kon. Helemaal nerveus was ik. Dus heb ik toch die sluitnota maar niet getekend en gezegd dat ik er op terug zou komen.Om daarna bij Jan de vragen: wat was er nou fout? Zijn antwoord: grapje joh!”

Rogier vervolgt: “Altijd te vinden voor een paraaf op het laatste moment – dus na sluiting van de beurs – bij zijn eigen koperen plaatje op de bar in de pursers’ beer & beaf, beter bekend als Nol. Voetbal op tv en je hebt net Engelse collega’s over? Dan kom je toch bij mij thuis kijken, bak chinees er bij en klaar. Samen met Nel had Jan een zoete inval, eerst wonende boven z’n moeder achter de ‘s-Gravendijkwal en daarna in de Hooge Heren aan de Maas. Zoon Peter Boeren ging ook de beurs op, maar niet in marine-verzekeringen. Daar zat z’n vader al maar ja, het blijft toch de mooiste tak van sport in co-assurantie. Dus dan toch maar kiezen voor de bootjes.

Het nieuws van zijn overlijden werd gisteren in Londen ontvangen met de woorden ‘one of the great characters of the Dutch Market!’. Ik sluit me daar graag bij aan.”

  Rogier van der Sluijs (Anchor Insurance Rotterdam) en Jenny Groeneveld (HDI Global)