IASB stelt wijzigingen in IFRS 17 voor

De International Accounting Standards Board (IASB) heeft voorgesteld enkele verduidelijkingen aan te brengen in IFRS 17 ‘Insurance Contracts’. Zo vindt de board dat in contracten die zijn onderworpen aan de variabele-vergoedingaanpak, de bepaling van de dekkingsperiode en de voordelen niet alleen de verzekeringsdekking moet bevatten, maar ook diensten die aan de investering zijn gerelateerd.

De IASB is een onafhankelijk internationaal orgaan belast met het opzetten van standaarden voor het opzetten van jaarverslagen en jaarrekeningen. Op 21 juni 2018 stelde de board ook voor dat de wijziging in IFRS 3 ‘Business Combinations’ op de classificatie van verzekeringscontracten prospectief van toepassing is. Verder worden bedrijfscombinaties onder een gemeenschappelijke leiding uitgesloten van de vereisten voor bedrijfscombinaties in IFRS 17.

In de juli-editie van IFRS News gaan wij verder in op deze en andere wijzigingen van IFRS 17. De voorstellen worden nu opgenomen in het jaarlijkse proces voor verbeteringen in de IFRS-standaarden. Normaal gesproken hanteert de IASB een periode van negentig dagen waarin instanties kunnen reageren op de voorgestelde wijzigingen.

bron PWC