HR-special VNAB Visie verschijnt vandaag

Vandaag verschijnt een nieuwe editie van de VNAB Visie. Deze extra dikke, 40 pagina’s tellende uitgave staat dit keer in het teken van het thema Human resources en met name talentmanagement. 

Naast het voorwoord van Rob ter Mors, die nieuwe uitvoerend bestuurder van de VNAB (“Ooit, lang geleden, was ik een talent”),  stelt Lidewey van der Sluis, hoogleraar Strategisch Talentmanagement, in een interview dat er op op het gebied van talentontwikkeling er bij veel bedrijven nog een hele wereld te winnen is,  vergelijkt vrouwenvoetbaltrainster Mary Kok-Willemsen de voetbalwereld met het bedrijfsleven, vertelt Elly Ploumen (Achmea) over het TOP-programma van haar ben Ingeborg Koot – Nijs (De Goudse Verzekeringen) over de eerste ervaringen met STAP, een  nieuwe manier om de ontwikkeling van medewerkers beter te kunnen monitoren en te sturen.

De uitgave omvat verder interviews met Derk Jan Koole (Business Leader Career bij Mercer) over diversiteit, Manon van der Lely (a.s.r.) over tijd- en plaatsonafhankelijk werken, Hans de Goeij en Naomi van der Ende (Willis Towers Watson) over verandermanagement en Irma Doze (AnalitiQs) over big data en recruitment. Daarnaast zijn er groepsinterviews met HR-specialisten van makelaars, verzekeraars, expertisebureaus en advocatenkantoren over trends en ontwikkelingen op HR-gebied en laten ook enkele young professionals hun visie schijnen over het thema.  

  De uitgave wordt gecompleteerd door een gastcolumn van Kim Jansen (The Young Workforce) met als titel ‘ ‘Future -proof met alle generaties’, de traditionele column van Mop van Tiggele, een artikel over het advieswerk van de HR-commissie richting bestuur over HR-gerelateerde zaken , een artikel waarin  een verzekeraar, twee experts en een riskmanager de vele carrière- en ontplooiingsmogelijkheden in de branche benadrukken, en delen vijf vertegenwoordigers uit de branche hun ervaringen over het werken tijdens corona en wat de komende tijd brengen zal. .

Aangezien er in deze coronatijd nog volop thuisgewerkt wordt, zal niet iedereen de VNAB Visie gelijk kunnen inzien. Daarom stuurt de VNAB Visie hierbij een link zodat eenieder het magazine online kan lezen: http://files.m6.mailplus.nl/user260391/12725/VNAB_Visie_2020_01__Human_Resources_.pdf.