Howden strikt voormalig WTW-topman als CEO France

De internationale verzekeringsmakelaar Howden heeft vandaag de benoeming bekend gemaakt  van ‘verzekeringsveteraan’ Nicolas Aubert  als CEO France. De man , die in verschillende landen leidinggevende functies heeft bekleed, keert terug naar Frankrijk om de activiteiten te leiden nu Howden zijn Europese platform blijft uitbreiden.

Aubert is al meer dan 30 jaar werkzaam in het verzekeringswezen en was laatstelijk de eerste man bij Willis Towers Watson in het VK en CEO van Willis Limited. Daarvoor bekleedde hij verschillende leidinggevende functies bij AIG.

 In een reactie op de benoeming merkte Luigi Sturani,  CEO van Howden Europe, op dat de aanstelling het bestaande Europese platform van Howden versterkt en keuze biedt aan een markt “die schreeuwt om Europees georiënteerde alternatieven”. Hij benadrukte ook dat het nieuws de ambitie van Howden weerspiegelt om haar netwerk in heel Europa te ontwikkelen, en in het bijzonder in Frankrijk, een van de grootste makelaarsmarkten op het continent.

“De eerste belangrijke stap in de uitbreiding van Howden Frankrijk was het vinden van een gerespecteerde leider in de markt, en Nicolas was een natuurlijke ‘fit’ vanwege zijn uitgebreide ervaring in zowel de Franse als de Britse markt. Hij heeft een bewezen track record in het managen van high profile groei- en transformatieprojecten, sterke managementcapaciteiten en marktkennis die van onschatbare waarde zal zijn bij het overzien van de integratie van toekomstige overnames in Frankrijk.”

Aubert ziet bij Howden een geweldige kans om een bedrijf op te bouwen. “Werken bij Howden was een geweldige kans om deel uit te maken van een echt ondernemend bedrijf en de activiteiten in Frankrijk zullen de bestaande capaciteiten van Howden uitbreiden om klanten beter van dienst te zijn, in Frankrijk en over de hele wereld. Ons doel is om een van de topmakelaars in Frankrijk te worden met een uitgebreide aanwezigheid en sterke specialiteiten. We zullen dit bereiken door het aantrekken van het beste ondernemerstalent en gelijkgestemde bedrijven, en door organisch te groeien, ondersteund door het bestaande regionale platform van Howden.”

Howden opende voor het eerst een kantoor in Frankrijk in 2019 met de lancering van een warranty- & indemnitybedrijf, Howden M&A France. In 2021 zag het team een groei van bijna 45%, in aantal polissen, waarbij het optrad bij meer dan 30 transacties met een totale waarde van meer dan € 12 miljard.